Alexandru Muraru organizează dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Comunicat de Presă

Alexandru Muraru organizează dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România” (P)

GALERIE
Muraru-A.
  • Muraru-A.
- +

Candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Alexandru Muraru, organizează mâne, 28 noiembrie, dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România”. În cadrul evenimentului sunt invitați specialiști ai sistemului de învățământ superior, reprezentanți ai Guvernului României, reprezentanți ai sistemului universitar și persoane care activează în domeniul cercetării.

”Organizez această dezbatere dintr-o triplă ipostază: pe lîngă calitatea de actual deputat și candidat pentru alegerile generale din decembrie, sunt profesor asociat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” și cercetător științific în cadrul Departamentului de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene al Facultății de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În Parlament voi activa în Comisia de Învățământ, iar propunerile pe care le voi avea pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ superior vreau să reflecte opiniile specialiștilor”, a spus Alexandru Muraru, cel care deschide lista PNL Iași la  alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

La eveniment vor fi invitați: Liliana ROMANIUC, consilier de stat în Guvernul României, Constantin DRAM, profesor la Facultatea de Litere și director al Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Doru ZAHARIA, cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Daniel ȘANDRU, prof. univ. dr. la Universitatea ”Petre Andrei” și Tudor STANCIU, cadru didactic la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi”.

”Această dezbatere este precedată de dezbaterea pe care am organizat-o săptămâna trecută cu privire la sistemul preuniversitar, în urma căreia s-au degajat soluții punctuale și măsuri legislative concrete pe care le voi promova în Parlament pentru îmbunătățirea sistemului de educație. Dezbaterea de mâine este confirmarea unui angajament pe care mi l-am asumat și mi-l asum în fața celor interesați de educație: mandatul meu va fi unul în care dezbaterile cu privire la educație vor fi organizate cu regularitate pentru că doar printr-un dialog fertil între profesori, părinți, decidenți din executiv și legislativ putem identifica cele mai bune soluții pentru creșterea calității educației românești”, a mai spus Alexandru Muraru.

Evenimentul va avea loc de la ora 17.00, în Sala Chopin, Congress Hall Palas.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.