Comunicat de Presă

Alexandru Muraru organizează dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România” (P)

vineri, 27 noiembrie 2020, 14:59
2 MIN
 Alexandru Muraru organizează dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România” (P)

Candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Alexandru Muraru, organizează mâne, 28 noiembrie, dezbaterea ” Provocări și perspective pentru învățământul universitar și cercetarea din România”. În cadrul evenimentului sunt invitați specialiști ai sistemului de învățământ superior, reprezentanți ai Guvernului României, reprezentanți ai sistemului universitar și persoane care activează în domeniul cercetării.

”Organizez această dezbatere dintr-o triplă ipostază: pe lîngă calitatea de actual deputat și candidat pentru alegerile generale din decembrie, sunt profesor asociat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” și cercetător științific în cadrul Departamentului de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene al Facultății de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În Parlament voi activa în Comisia de Învățământ, iar propunerile pe care le voi avea pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ superior vreau să reflecte opiniile specialiștilor”, a spus Alexandru Muraru, cel care deschide lista PNL Iași la  alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

La eveniment vor fi invitați: Liliana ROMANIUC, consilier de stat în Guvernul României, Constantin DRAM, profesor la Facultatea de Litere și director al Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Doru ZAHARIA, cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Daniel ȘANDRU, prof. univ. dr. la Universitatea ”Petre Andrei” și Tudor STANCIU, cadru didactic la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi”.

”Această dezbatere este precedată de dezbaterea pe care am organizat-o săptămâna trecută cu privire la sistemul preuniversitar, în urma căreia s-au degajat soluții punctuale și măsuri legislative concrete pe care le voi promova în Parlament pentru îmbunătățirea sistemului de educație. Dezbaterea de mâine este confirmarea unui angajament pe care mi l-am asumat și mi-l asum în fața celor interesați de educație: mandatul meu va fi unul în care dezbaterile cu privire la educație vor fi organizate cu regularitate pentru că doar printr-un dialog fertil între profesori, părinți, decidenți din executiv și legislativ putem identifica cele mai bune soluții pentru creșterea calității educației românești”, a mai spus Alexandru Muraru.

Evenimentul va avea loc de la ora 17.00, în Sala Chopin, Congress Hall Palas.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii