Alexe: „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile, în timp ce mediul privat gâfâie“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Alexe: „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile, în timp ce mediul privat gâfâie“

GALERIE
sedinta CJ Iasi (1)sedinta CJ Iasi (2)
  • sedinta CJ Iasi (1)
  • sedinta CJ Iasi (2)
- +

Preşedintele administraţiei judeţene s-a declarat „scos din sărite“ de propunerea unui consilier ca salariile aflate sub media din CJ să fie exceptate. Totodată, el a cerut inclusiv Apavital şi Aeroportului propuneri de organigrame pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor.

Singurul proiect de hotărâre care nu a fost votat în unanimitate la întrunirea de ieri a Consiliului Judeţean a fost cel de menţinere la nivelul lunii decembrie 2020 a salariilor de bază pentru funcţiile publice şi contractuale. Consilierul PSD Lorin Urcaciu a cerut ca proiectul să excludă salariile aflate sub media CJ şi instituţiilor din subordine, invocând faptul că „un şofer de la CJ ia un salariu mai mare decât un inspector de specialitate dintr-o altă instituţie a CJ“.

Vicele Marius Dangă i-a replicat că proiectul se referă doar la administraţia judeţeană, nu şi la instituţiile din subordine, şi că este vorba de suspendarea unei creşteri de 3 la sută care urma să aibă loc de la începutul anului, conform Legii salarizării unitare.

„Mă scoate din sărite demagogia“, a intervenit preşedintele Alexe, luând apărarea sectorului privat. „Nu putem ca în fiecare an să creştem salariile cu 3 la sută, în timp ce mediul privat gâfâie“, a spus el.

Potrivit Ziarului financiar, cheltuielile cu salariile din sectorul bugetar s-au dublat în ultimii cinci ani, ajungând la o optime din PIB-ul anului trecut.

„Am să o rog pe doamna Agape (Lidia Agape, directorul Biroului Programe Guvernamentale, n.r.), pe doamna secretar Lăcrămioara Vernică să transmită tuturor colegilor, şi din aparatul propriu al CJ, şi din instituţii, şi din cele două societăţi pe care le avem, Apavital şi Aeroport, ca până pe 8 februarie să transmită către CJ propuneri de modificare a organigramelor în vederea eficientizării activităţii şi evident a reducerilor cheltuielilor pentru 2021, inclusiv de personal. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la CJ, urmând ca, în şedinţa ordinară din februarie, să intrăm cu acest şir de organigrame la vot“, a spus Costel Alexe, cerând ca solicitările să fie transmise imediat după şedinţă.

Proiectul a trecut cu 25 de voturi pentru şi 9 abţineri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.