anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Declaratie de presa (P)

Alfabetizarea educaţiei online, indiferent de vârstă! (P)

GALERIE
93476947_10219498521767889_8697235055581331456_o
 • 93476947_10219498521767889_8697235055581331456_o
- +

Omenirea s-a adaptat la tehnologiile evoluţioniste încă de la începuturile existenței sale, fie că vorbim de banala, azi, roată sau când a trecut de la lumânări la becul electric.

Adaptarea este permanentă, dar aproape niciodată nu este ușoară. Îmi amintesc că atunci când eram elev, pixul reprezenta ceva spectaculos. Noi aveam doar o peniță boantă, fără toc. Făceam cerneala din cenușă și nu era tocmai cel mai curat mod de a scrie, mai ales că nici hârtia nu era de calitate.

Când o colegă a venit la școală cu un pix, am fost fascinat.

Așa cum eram eu, atunci, începător, în ceea ce privește tehnologia pixului, așa sunt acum copiii când vine vorba de învățământul online.

Sunt convins că se vor face pași și mai departe, până la realitatea virtuală şi cea augmentată, până acolo încât sala de clasă să fie reprodusă virtual, iar învățământul să se bazeze exclusiv pe noile tehnologii.

Copiii sunt mai „digitalizați” decât părinții și bunicii lor, o spun cu toată responsabilitatea. Inițierea în analiză şi programare, dar și utilizarea tehnologiilor informaţionale trebuie să fie începute chiar de la grădiniță, așa cum se întâmplă, de exemplu, în SUA.

Repet, copiii noştri nu au probleme, ci au sistemele în care ei trăiesc. Modul cum este organizat sistemul de educație, cum sunt selectați dascălii și cum se implică aceștia în procesul de învățare sunt principalele cauze ale degradării educației în România.

Astăzi, copiii nu sunt învățați în așa fel încât să aibă rezultate mai bune. Dar potențial există, elevii sunt ca niște depozite, iar cadrele didactice şi părinţii au datoria să le umple cu cunoștințe. Pe care să le aranjeze corect. Sistemul trebuie să se schimbe rapid, pentru că România a pierdut deja mai multe trenuri.

Școala românească trebuie să se acomodeze cu ideea că a venit vremea unor schimbări radicale. Este pentru binele copiilor noştri ca şi părinţii, şi bunicii lor să învețe noile tehnologii online de educaţie.

Copiii o știu deja!!!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.