Alimente inovative ale studenților din România intră în competiție la USV Iași

luni, 10 iunie 2024, 03:02
2 MIN
 Alimente inovative ale studenților din România intră în competiție la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), găzduiește Concursul Național ECOTROPHELIA România 2024 în perioada 12 – 14 iunie, un eveniment european ce promovează inovația în industria alimentară, valorizând munca și originalitatea studenților și modelând viitorul sectorului alimentar.

Pentru industria alimentară, ECOTROPHELIA este considerată o inovație și un loc excelent pentru creativitate în ceea ce privește crearea de produse alimentare eco-inovative, de bună calitate, potrivite pentru consum uman, respectuoase cu mediul înconjurător, fiind accesibilă tuturor studenților înscriși la programele de licență și masterat. Acest lucru favorizează dezvoltarea creativității nelimitate și a entuziasmului studenților ambițioși, cu suportul universităților și instituțiilor de învățământ superior renumite.

La nivel european, în prezent, ECOTROPHELIA implică un număr de peste 3000 de studenți participanți, peste 1100 de produse alimentare inovatoare, peste 200 de universități și 22 de federații naționale din industria alimentară din 22 de țări europene: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

Membrii juriului vor fi experți din industria alimentară, recunoscuți de organizatori ca fiind competenți și neutri. El va analiza echipele care iau parte la competiție folosind o grilă de evaluare și va acorda scoruri în fișa de evaluare.

Conform regulamentului, echipele participante la faza națională de la USV Iași trebuie să facă o prezentare orală în limba engleză de maxim 15 minute, să prezinte în fața juriului trei probe din produsul alimentar descris în dosar însoțite de ambalajul produsului, probe care, ulterior, să poată fi degustate de către membrii juriului.

Ulterior, participanții care vor ieși câștigători în etapa națională vor reprezenta România la competiția internațională ECOTROPHELIA EUROPE 2024, care se va desfășura în timpul evenimentului SIAL de la Paris, Franța, în zilele de 20 – 21 octombrie 2024. La echipa USV Iași, reprezentând România la ultima ediție europeană din Anuga, Germania, i s-a acordat un premiu special pentru „Spirit Antreprenorial” pentru pastele din carne „Meatatelli” (adică Meat tagliatelle).

La ediția 2023 de la USV Iași organizată alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România au participat tineri din cinci centre universitare, 12 echipe, 59 de studenți cu 23 de coordonatori.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii