anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, vizită oficială în Republica Moldova

GALERIE
Alina_Gorghiu
 • Alina_Gorghiu
- +

Preşedintele interimar al Senatului va efectua, în perioada 21-22 septembrie a.c., o vizită în Republica Moldova, anunţă instituţia într-un comunicat oficial. Alina Gorghiu va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, agenda discuţiilor incluzând priorităţile cooperării bilaterale în domenii de interes comun.

Alina Gorghiu va participa la o masă rotundă cu tema „Egalitatea de gen şi violenţa domestică”, la care vor fi prezente ONG-urile “La Strada Moldova”, Centrul de Drept al Femeilor, Gender-Centru şi Coaliţia Naţională „Viaţă fără violenţă”.

Prin această iniţiativă se doreşte intensificarea schimbului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici între cele două ţări, în vederea îmbunătăţirii legislaţiei în domeniu. La întrevedere va fi prezentă şi preşedinta Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Doina Gherman, precizează Senatul. 

De asemenea, Gorghiu va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Agenda discuţiilor va include priorităţile cooperării bilaterale în domenii de interes comun.

Programul vizitei la Chişinău va cuprinde şi o întrevedere cu studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, cu tema „Politica fără tineri nu are viitor”. La eveniment va fi prezent şi rectorul Universităţii, dr. conf. Igor Şarov.

Totodată, Alina Gorghiu va participa la conferinţa de presă (ora 11:00) şi la deschiderea oficială (ora 17:30) a celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, la Cineplex „Loteanu”. Festivalul este finanţat de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi Institutul Cultural Român.

La evenimentele organizate la Chişinău, preşedintele interimar al Senatului va fi însoţit de secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, Adrian Dupu, şi directorul adjunct al ICR Chişinău, Narcis Afrăsinei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.