Alina Mungiu-Pippidi va conferenţia pe tema corupţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Alina Mungiu-Pippidi va conferenţia pe tema corupţiei

GALERIE
Alina Mungiu-Pippidi
  • Alina Mungiu-Pippidi
- +

Alina Mungiu-Pippidi va susţine o conferinţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa“ din Iaşi pe tema „În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie“. 

Evenimentul va avea loc pe 2 martie 2018, de la ora 12.30, în Aula „George Emil Palade“ a UMF Iaşi, fiind inclus în seria „Conferinţele Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa»“. În acelaşi context va fi lansată şi cartea cu acelaşi nume precum cel al conferinţei, în care, conform organizatorilor, se încearcă să se răspundă la întrebarea „de ce unele societăţi reuşesc să controleze corupţia în aşa măsură încât aceasta se manifestă doar ocazional, pe când alte societăţi rămân sistematic corupte?“.

Cartea a apărut la Cambridge University Press în 2015 într-o primă versiune. „Aceasta analizează felul în care evoluează societăţile până la punctul în care integritatea devine regulă şi corupţia devine excepţia în gestionarea afacerilor publice şi alocarea resurselor publice“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi. Alina Mungiu-Pippidi este absolventă a UMF Iaşi, doctor în psihologie socială, preşedinte al Societăţii Academice din România.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.