anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Alte două școli ieșene s-au predat în fața coronavirusului. Urmează scenariul roşu: fără cursuri în clasă

GALERIE
scoli. închise, covid
  • scoli. închise, covid
- +

Alte cinci şcoli au cerut suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pentru câte o clasă

 

Numărul de şcoli care au cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă săptămâna aceasta a crescut la trei, după ce două noi unităţi au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, existând şi un număr mare de contacţi. Totodată, alte cinci unităţi şcolare au solicitat ieri suspendarea cursurilor la nivelul unei clase, fiind înregistrate atât cazuri de îmbolnăvire la elevi, dar şi la cadre didactice. În prima categorie sunt Şcoala Gimnazială  „Nicolae Iorga”, şi Grădiniţa PN 26, un cadru didactic fiind diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, la Grădiniţa Deleni diagnosticat un îngrijitor cu noul virus gripal, şi această unitate solicitând suspendarea cursurilor pentru 14 zile.

Noul virus a pătruns şi în unul dintre colegiile considerate de elită din municipiul Iaşi, Colegiul Naţional raportând un caz de îmbolnăvire la unul dintre cadrele didactice. Astfel, elevii clasei a VII-a A vor învăţa în următoarele 14 zile în mediul online. Şi elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” din Iaşi vor învăţa pentru 14 zile în mediul online, un elev al acestei clase fiind pozitiv la testarea cu Covid-19.

Alături de elevii celor două clase în mediul online vor învăţa în perioada următoare şi elevii clasei a IX-a H de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, un elev al acestei clasei fiind descoperit pozitiv, iar un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Hermeziu a fost diagnosticat pozitiv, elevii clasei pregătitoare urmând să înveţe de acasă două săptămâni. Alături de aceste patru şcoli, Grădiniţa PP 8 Iaşi a solicitat suspendarea cursurilor pentru Grupa Mare C, un preşcolar fiind diagnosticat pozitiv. La fel ca în cazurile precedente, Direcţia de Sănătate Publică a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Luni a cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă şi Colegiul Pedagogic, unde au fost identificate 8 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor, fiind dispusă şi izolarea unor cadre didactice şi a unor persoane din cadrul personalului administrativ. Tot luni s-a cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă la o clasă de la Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” Podu Iloaiei. În acest moment, la nivelul judeţului, şapte unităţi şcolare au suspendat toate cursurile faţă în faţă, acestea fiind, pe lângă cele care au solicitat ieri suspendarea cursurilor, Şcoala Postliceală „Aprendis”, care este în scenariul roşu deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi, Colegiul „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Liceul  Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava şi Colegiul Pedagogic Iaşi. În ceea ce priveşte numărul de clase care au cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă, acesta a crescut la 24, săptămâna trecută fiind identificate 18, la acestea adăugându-se cele şase indentificate săptămâna aceasta. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Parabola celor 15.000 de specialişti

Cătălin ONOFREI

Parabola celor 15.000 de specialişti

Dacă neamţul îl admiră în secret pe rus?

Filmuletul zilei

opinii

Risipa ca necesitate

Briscan ZARA

Risipa ca necesitate

Foarte puţine lucruri se mai repară, acum majoritatea se înlocuiesc cu altele noi. Atelierele de reparaţii sunt extrem de rare şi doar pentru „săraci, zgârciţi, înapoiaţi, prinşi în capcana trecutului ori nostalgici ai comunismului”.

Migraţia externă a ieşenilor

Ciprian IFTIMOAEI

Migraţia externă a ieşenilor

Ce a fost şi ce urmează după criza pandemică?

Încâlcita moştenire a Securităţii

Mihai DORIN

Încâlcita moştenire a Securităţii

Sau cum le-a explodat istoria în faţă.

pulspulspuls

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

Ca să nu fie mai prejos decât şefii Ciolacu şi Tudose, care au fost amendaţi pentru că stăteau 11 la o masă la o pensiune-restaurant din Buzău, iacătă că sâmbăta asta pesediştii ieşeni s-au adunat şi ei ca să sărbătorească Ziua Recoltei, la un local din zona Ciurchi. 

Caricatura zilei

(continuarea desenului de ieri)

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.