Alte trei centre de vaccinare vor funcţiona în judeţ de la 1 martie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Alte trei centre de vaccinare vor funcţiona în judeţ de la 1 martie

GALERIE
centru vaccinare1
  • centru vaccinare1
- +

Începând de luni, 1 martie, va începe vaccinarea în alte 3 centre din mediul rural. În acestea va fi utilizat vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi. Cele 3 noi centre de vaccinare sunt următoarele:

1. Bivolari – Unitatea Medico-Socială;

2. Deleni – Imobil Corp A, Şcoala Gimnazială;

3. Răducăneni – Unitatea Medico-Socială.

Centrele de vaccinare din Bivolari şi Răducăneni vor fi deschise cu ajutorul şi directa implicare a Consiliului Judeţean Iaşi, unităţile medico-sociale fiind în subordinea acestei instituţii. În cursul săptămânii viitoare va deveni operaţional şi un alt centru, în comuna Belceşti – Incintă dispensar uman, tot pentru vaccin Pfizer.

În acelaşi timp, din motive organizatorice, unul dintre cele două fluxuri de vaccinare de la SC MedLife SA Iaşi va fi mutat la Valea Lupului – SC Mayo Medic SRL (care va fi, practic, un alt centru de vaccinare). Astfel, începând de luni, 1 martie, în judeţul Iaşi vor funcţiona în total 30 de fluxuri în 27 de centre de vaccinare (sunt câte 2 fluxuri în centrele de la Antibiotice, USAMV şi Tg. Frumos) şi, cu caracter temporar, un centru dedicat cadrelor didactice la Casa Corpului Didactic.

„Suntem la un an de când a început pandemia Covid-19. Incertitudinle de la început au fost înlocuite de speranţa că vom reveni la o viaţă normală pentru că avem opţiunea vaccinului. De la începutul anului am făcut demersuri pentru a dezvolta capacitatea de vaccinare a populaţiei şi din punct de vedere organizatoric suntem pregătiţi pentru procesul de imunizare. Îndemn persoanele care se încadrează pentru această etapă a vaccinării să se programeze pe platformă pentru vaccinare sau să solicite acest lucru medicilor de familie sau apropiaţilor”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.