Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Alți 17 muncitori vietnamezi depistați pozitiv COVID-19 la Conest

GALERIE
conest
  • conest
- +

Alți 17 muncitori vietnamezi depistați pozitiv COVID-19 la Conest. Pe 19 septembrie au fost depistați 21 de angajați cu infectia  SARS–CoV-2. Conest asigură beneficiarii că toate proiectele continuă. Redam mai jos comunicatul trimis de conducerea firmei Conest.

24 de muncitori vietnamezi sunt internați, în total, în acest moment, în spitale COVID-19 din Iași, cu forme ușoare și medii ale infecției. Managerul grupului de muncitori vietnamezi asigură comunicarea între companie și angajații internați, dar facilitează și comunicarea cu medicii De la izbucnirea pandemiei în luna martie, Conest are ca prioritate sănătatea angajaților *Conest asigură beneficiarii că toate proiectele continuă

„Betoanele nu se pot turna prin telemuncă”, Irinel Tofan, director general Conest.

Mesajul muncitorilor vietnamezi internați în spitale COVID-19 din Iași

„În numele lucrătorilor vietnamezi, aș dori să mulțumesc companiei Conest pentru că am lucrat aici și lucrez de 3 ani. Conest este o companie mare și bună cu care majoritatea angajaților doresc să lucreze. Am fost foarte norocoși să facem parte din echipa Conest timp de 3 ani. Am fost tratați cu amabilitate și prețuire.

La început oamenilor le-a fost puțin frică să meargă la spital, dar după s-au simțit din ce în ce mai bine. Acuma nu sunt îngrijorați. Conest a avut grijă de ei bine și a acționat cu rapiditate pentru situația sensibilă provocata de COVID-19. Suntem recunoscători pentru omenia cu care ne-ați tratat și ne tratați.

Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate și de spirit, este una bună, datorită grijii pe care o au medicii. Ei vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorați. Condițiile spitalului sunt foarte bune. Medicii și asistentele au dat dovadă de profesionalism.

Majoritatea le recomanda colegilor să lucreze la Conest. Sunt deschiși să lucreze pentru Conest oricând va fi nevoie.

Mulțumesc!”, Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

Compania Conest, una dintre cele mai mari companii de pe piața construcțiilor din Moldova, a acordat încă de la începutul pandemiei, în luna martie, cea mai mare importanță protejării sănătății angajaților. Sunt peste 500 de locuri de muncă pe care le-am păstrat în toată această perioadă. Suntem și un contribuabil important la bugetul de stat. Măsurile luate permanent au vizat asigurarea stocurilor de măști, mănuși și dezinfectant pentru toți angajații. Am realizat cu firme specializate igienizarea și dezinfectarea periodică a spațiilor de birouri, a mijloacelor de transport utilizate pentru salariați. Toți angajații Conest au fost instruiți cu privire la normele de igienă recomandate de autorități în această perioadă. Am respectat normele de distanțare impuse de autorități pentru activitățile din construcții desfășurate în aer liber.

Măsuri speciale pentru grupul muncitorilor vietnamezi

Conest a acordat, așa cum am precizat și pe data de 19 septembrie, o atenție sporită grupului format din 52 de muncitori vietnamezi. Au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au părăsit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering.

Conest a aplicat și măsura testării periodice a angajaților ca măsură de prevenire a răspindirii infecției cu COVID-19. Din păcate, așa cum s-a întâmplat în toate domeniile de activitate, în Iași, în țară și în lume, la testarea de rutină din 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajați vietnamezi au ieșit pozitiv la teste. Am luat atunci măsurile indicate de autorități, măsuri pe care le-am făcut publice prin intermediul unui comunicat de presă difuzat pe 19 septembrie.

Ne așteptăm să apară și alte cazuri întrucât am ținut permanent legătura cu medicii și am efectuat testări periodice. Astăzi, vineri 25 septembrie, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 muncitori din cei 28 retestați au ieșit pozitiv. 11 sunt în continuare izolați. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislația sanitară.

Conducerea companiei Conest ține să informeze că păstrăm permanent legătura cu muncitorii vietnamezi internați prin intermediul managerului lor, cunoscător de limbă engleză. Trimitem periodic, la recomandarea medicilor, pachete cu fructe, ne îngrijim să aibă cele mai bune condiții și să revină sănătoși în activitate.

Parteneriatul Conest - Vietnam este unul pe termen lung

„Criza forței de muncă nu este resimțită doar pe plan local, ci recunoscută la nivel național. S.C. CONEST S.A. a făcut continuu demersuri de a atrage forța de muncă din România prin intermediul canalelor de comunicare și a parteneriatului cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, demers ce a demonstrat cele descrise mai sus. Pasul următor a fost de a extinde căutările la nivel internațional cu rezultatul colaborării Conest - Vietnam de mai bine de trei ani.

Deși continuăm demersurile de a atrage forța de muncă la nivel național, avem în vedere lucrători în construcții cu dorința de a munci, indiferent de țara de proveniență. Parteneriatul Conest - Vietnam este unul pe termen lung, lucrătorii vietnamezi fiind forță de muncă sigură și constantă în îndeplinirea contractelor.”, Mariana Ștefan, director de Resurse Umane Conest.

„Este logic că lipsa bruscă a 24 de muncitori, în primă fază și acum 52, să genereze probleme de personal, dar ne preocupăm să aducem echipe noi în șantiere.

Starea generală a șantierelor este una bună și facem eforturi să o păstrăm așa în continuare. Betoanele nu se pot turna prin telemuncă și pe această cale rog toți Beneficiarii și comunitatea în care activăm, să înțeleagă obiectiv că zi de zi ne expunem multor riscuri. Dar o facem cât mai responsabil, cu încredere, și țelul nostru este să ne facem bine treaba în toate șantierele” Irinel Tofan, director general Conest.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri