Aluniţa ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK – pachetul optim de prevenţie şi tratament al nevilor periculoşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Advertorial

Aluniţa ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK – pachetul optim de prevenţie şi tratament al nevilor periculoşi

GALERIE
ONLINE_advertorial ZDI
  • ONLINE_advertorial ZDI
- +

În cadrul amplului program de prevenţie derulat de reţeaua medicală Arcadia în anul 2014, ziua de joi a devenit ziua de prevenţie a cancerului de piele. În fiecare săptămână până la finalul anului, în fiecare zi de joi, pacienţii beneficiază de preţuri reduse la toate serviciile medicale necesare pentru investigarea aluniţelor (nevilor pigmentari) şi pentru tratamentul leziunilor cu potenţial malignizant: consultaţii, dermatoscopii şi excizii.

Campania urmăreşte evaluarea pacienţilor cu aluniţe, pentru identificarea riscului de melanom, dar şi evaluarea altor formaţiuni cutanate persistente, ce pot sugera alte tipuri de cancer de piele.
Medicii dermatologi atrag atenţia că orice leziune cutanată prezintă un risc potenţial, chiar şi aluniţele aparent inofensive putând ascunde un cancer de piele. Evaluarea periodică a nevilor este singura metodă de prevenţie a bolii sau de depistare a ei în faze incipiente, atunci când soluţiile moderne de tratament sunt eficiente şi pot asigura o vindecare definitivă.

Dermatoscopia sau microscopia cu epiluminiscenţă reprezintă o metodă foarte utilă de examinare a diferitelor leziuni cutanate, pentru că permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii. În plus, tehnica este nedureroasă, este rapidă şi nu provoacă disconfort pacientului.
Lentila folosită, sistemul de iluminare al aparatului şi fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate sporită. Întrucât modificările la nivelul unei aluniţe pot fi uneori insesizabile cu ochiul liber, dermatoscopia este obligatorie pentru acurateţea evaluării şi a diagnosticului.

Conform recomandărilor medicale, este necesar ca verificarea aluniţelor prin examen clinic şi dermatoscopie să se facă cel puţin o dată pe an. În cazul pacienţilor cu aluniţe multiple sau cu antecedente familiale sau personale de melanom, evaluarea poate fi efectuată o dată la 3-6 luni, pentru a surprinde modificările de aspect ale aluniţelor sau pentru a depista un melanom incipient, ce poate mima la debut o aluniţă.

Prin programul SKIN CHECK şi pachetul de facilităţi create de Arcadia, ziua de joi poate într-adevăr deveni, în calendarul fiecăruia dintre noi, ziua de prevenţie a cancerului de piele.

Mai multe detalii despre campanie găsiţi aici.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.