anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Advertorial

Aluniţa ta poate ascunde un cancer de piele! Alege SKIN CHECK – pachetul optim de prevenţie şi tratament al nevilor periculoşi

GALERIE
ONLINE_advertorial ZDI
 • ONLINE_advertorial ZDI
- +

În cadrul amplului program de prevenţie derulat de reţeaua medicală Arcadia în anul 2014, ziua de joi a devenit ziua de prevenţie a cancerului de piele. În fiecare săptămână până la finalul anului, în fiecare zi de joi, pacienţii beneficiază de preţuri reduse la toate serviciile medicale necesare pentru investigarea aluniţelor (nevilor pigmentari) şi pentru tratamentul leziunilor cu potenţial malignizant: consultaţii, dermatoscopii şi excizii.

Campania urmăreşte evaluarea pacienţilor cu aluniţe, pentru identificarea riscului de melanom, dar şi evaluarea altor formaţiuni cutanate persistente, ce pot sugera alte tipuri de cancer de piele.
Medicii dermatologi atrag atenţia că orice leziune cutanată prezintă un risc potenţial, chiar şi aluniţele aparent inofensive putând ascunde un cancer de piele. Evaluarea periodică a nevilor este singura metodă de prevenţie a bolii sau de depistare a ei în faze incipiente, atunci când soluţiile moderne de tratament sunt eficiente şi pot asigura o vindecare definitivă.

Dermatoscopia sau microscopia cu epiluminiscenţă reprezintă o metodă foarte utilă de examinare a diferitelor leziuni cutanate, pentru că permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii. În plus, tehnica este nedureroasă, este rapidă şi nu provoacă disconfort pacientului.
Lentila folosită, sistemul de iluminare al aparatului şi fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate sporită. Întrucât modificările la nivelul unei aluniţe pot fi uneori insesizabile cu ochiul liber, dermatoscopia este obligatorie pentru acurateţea evaluării şi a diagnosticului.

Conform recomandărilor medicale, este necesar ca verificarea aluniţelor prin examen clinic şi dermatoscopie să se facă cel puţin o dată pe an. În cazul pacienţilor cu aluniţe multiple sau cu antecedente familiale sau personale de melanom, evaluarea poate fi efectuată o dată la 3-6 luni, pentru a surprinde modificările de aspect ale aluniţelor sau pentru a depista un melanom incipient, ce poate mima la debut o aluniţă.

Prin programul SKIN CHECK şi pachetul de facilităţi create de Arcadia, ziua de joi poate într-adevăr deveni, în calendarul fiecăruia dintre noi, ziua de prevenţie a cancerului de piele.

Mai multe detalii despre campanie găsiţi aici.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.