Am descoperit misterul detaşărilor la Palat: două învârteli cu schepsis
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Un "secret" pe care doar binefăcătorul Costel Alexe îl ştia, dar acesta tace mâlc

Am descoperit misterul detaşărilor la Palat: două învârteli cu schepsis

GALERIE
Palatul Culturii
  • Palatul Culturii
- +

Misterul din jurul celor două detaşări controversate de la Palatul Culturii a fost elucidat doar pe jumătate. Deputatul Alexandru Muraru ne-a confirmat ieri că Luminiţa Afloarei, soţia vicelui CJ, a fost angajată la cabinetul său parlamentar timp de o săptămână, în decembrie, înainte să fie detaşată ca muzeograf debutant la Complexul Muzeal Naţional Moldova. 

Şi directorul complexului, Lăcrămioara Stratulat, afirma, în răspunsul la o solicitare a ziarului nostru, că Luminiţa Afloarei a ajuns la Palat prin detaşare de la Camera Deputaţilor: „Modalitatea de angajare a persoanei menţionate este detaşare conform prevederilor art. 45-47 ale Legii 531/2003 (Codul muncii, n.r.) cu modificările ulterioare. Persoana detaşată provine conform legii dintr-o instituţie de stat, respectiv Parlamentul României - Camera Deputaţilor, de pe un post contractual, iar detaşarea s-a făcut pentru o perioadă determinată de 6 luni”.

Posturile au fost blocate pe fondul stării de alertă, se mai arată în mesajul Lăcrămioarei Stratulat, directorul Complexului. „CMNM se confruntă cu o lipsă acută de personal, prin urmare detaşarea şi/sau transferul unor persoane care corespund posturilor este absolut necesară pentru a suplini nevoile instituţiei. În prezent, de exemplu, la Muzeul de Artă (unde este Luminiţa Afloarei, n.r.), sunt trei muzeografi (din 4) în carantină, iar un muzeu de mărimea şi importanţa celui în discuţie nu poate funcţiona cu un singur muzeograf la parametri corespunzători”, mai spune directorul instituţiei. Răspunsul nu clarifică ce se va întâmpla după ce trec cele 14 zile de carantină.

Mai interesantă este detaşarea preşedintelui Organizaţiei Municipale a Tineretului Liberal Iaşi, de la Consiliul Judeţean la Palatul Culturii. Între cele 242 de posturi din actuala organigramă a CJ nu se regăseşte niciunul legat de artă, muzee etc. Prin urmare, aşa cum precizează articolul 45 din Codul muncii, Carmil Chelaru trebuie să-şi fi dat acordul scris pentru modificarea felului muncii în urma detaşării sale. Cum acesta nu a răspuns solicitărilor noastre de a explica detaşarea, la fel cum şi şefii săi de la CJ şi de la PNL au preferat să nu răspundă apelurilor telefonice, intrarea lui în Casa Pătrată, urmată la scurt timp de mutarea peste drum, la Palatul Culturii, rămân un mister pe care doar Costel Alexe îl poate lămuri.

Este posibil să o facă atunci când va prezenta în plenul CJ, poate chiar la şedinţa de miercurea viitoare, proiectul noii organigrame a administraţiei judeţului. Până atunci, „este o ilegalitate”, a taxat fostul preşedinte Maricel Popa angajarea unei persoane la CJ pe un post care nu există în organigramă şi detaşarea ei în foarte scurt timp. Şi consilierii judeţeni ai USR PLUS afirmă într-un comunicat remis presei că „aceste acte sunt susceptibile de trafic de influenţă, abuz de putere, şi chiar organizarea unui grup de lucru prin care familia Alexe să controleze judeţul Iaşi”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.