anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Comunicat de Presa (P)

Am donat pentru sistemul medical ieșean! Solidaritate și susținere pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași (P)

GALERIE
84949593_206024683903165_8118564100222484480_n
 • 84949593_206024683903165_8118564100222484480_n
- +

Am fost și voi rămâne întotdeauna alături de comunitatea ieșeană, fie ca vorbim despre dezvoltare și priorități locale, despre educație și programe europene de formare profesională, fie că celebrăm pagini istorice, împliniri spirituale sau evenimente de efervescență culturală.

Astăzi, în aceste momente dramatice, împreună cu toți colegii din grupul parlamentar social-democrat, suntem din nou alături de comunitate, în lupta cu suferința și grava epidemie generată de virusul SARS – COV 2 (noul coronavirus).

În comunicatul nostru se subliniază că „parlamentarii social-democrați ieșeni, Victorel Lupu, Vasile Toma, Camelia Gavrilă, Vasile Axinte, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Doru Adrian Pănescu și Bogdan Cojocaru, alături de președintele filialei PSD Iași, Maricel Popa, au făcut o prima donație în valoare de 40.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și își exprimă preocuparea și solidaritatea față de pacienți, față de familiile acestora, completând astfel șirul onorabil de gesturi caritabile, prin forme diferite de implicare și atitudine.”

Este un gest firesc de empatie și solidaritate, de comunicare interumană, ce denotă preocupare și interes pentru sănătatea semenilor, pentru sistemul medical care are nevoie în aceste momente de susținere, mai ales din perspectivă financiară, pentru că, în plan științific, școala medicală ieșeană are competența și calitatea de a aborda competent patologii complexe, situații și cazuri dificile.»

Subliniez că și la nivel legislativ, parlemantarii PSD au susținut deja, prin proiecte și inițiative pertinente, strategii coerente de intervenție în politicile publice din domeniile sănătate, economie, muncă și salarizare, educație, programe sociale de sprijin, demersuri orientate spre comunitățile locale. Dincolo de diferențe politice și de opinii, în aceste momente grele contează expertiza, programele, știința de a gestiona crize de diferite tipuri, colaborări fără culoare politică.

În acest sens, cu siguranță Consiliul Județean Iași, managementul spitalelor și corpul medical ieșean vor gestiona atent și responsabil problemele de sănătate ale comunității ieșene, orientarea judicioasă a fondurilor spre spitalele și zonele aflate în suferință, încercând astfel să depășim împreună, cu speranță și succes, una din cele mai dificile încercări din istoria recentă a timpurilor moderne.

Sănătatea populației și asigurarea protecței ființei umane, siguranța personalului medical sunt priorități ce trebuie asumate de autoritățile locale, dar și de forurile naționale și de oamenii politici. Declarațiile de susținere sunt astfel însoțite de fapte concrete, de atitudini și implicări ce pot constitui un model de preluat și multiplicat în comunitate.

Oricâtă înțelepciune, seninatate și percepție filosofică am avea în fața timpului și a sfârșitului, viața cu bucuriile, neliniștile și sensurile ei rămâne valoarea noastră fundamentală. "E cert, orice am gândi și cu oricâtă amărăciune despre cer și pământ, despre condiția umană, despre clipă și fatum, inima cu bătăile ei aplaudă existența." (Lucian Blaga)

 

Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.