anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Am reușit să aprindem "Un milion de stele" la Iași pentru cei nevoiași

GALERIE
un milion de stele (1)un milion de stele (2)un milion de stele (3)un milion de stele (4)
 • un milion de stele (1)
 • un milion de stele (2)
 • un milion de stele (3)
 • un milion de stele (4)
- +

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași a avut loc acțiunea de sensibilizare „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se organizează la nivel național din anul 2009. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, Un milion de stele a coincis cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. În timpul evenimentului, în mod simbolic, s-au aprins lumânări în forma siglei Caritas. Gestul aprinderii unei lumânări a însemnat aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

În cadrul acțiunii, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Iosif Păuleț, Episcop de Iași, Părintele Paroh Paul Budău, Părintele Egidiu Condac, directorul asociației noastre și doamna prof. univ. Daniela Șoitu. Cuvintele lor ne-au îndemnat să fim solidari cu cei aflați în nevoie.

Aducem mulțumiri deosebite solistelor Andreea Miler și Bianca Dogariu care din nou ne-au încălzit sufletele cu talentul și dăruirea lor. Am avut parte și de bucuria de a-i auzi cântând pe copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași care ne-au dovedit încă o dată că prin educație, iubire și susținere continuă se dezvoltă încrederea și se clădesc caractere frumoase.

Mulțumim tuturor purtătorilor de lumină, voluntarilor și întregii echipe Caritas, colegei noastre Antonina Dogariu care a moderat evenimentul și nu în ultimul rând, Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru implicare și susținerea permenentă a cauzelor noastre.

La expoziția de obiecte realizate manual de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii, am reușit să colectăm suma de 7050 lei. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor care visează la o copilărie mai bună, familiilor aflate în dificultate sau vârstnicilor singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale.

Campania de solidaritate față de cei aflați în nevoie s-a organizat în aceeași zi și în alte 12 parohii din regiunea Moldovei, iar fondurile strânse (10.962 lei) vor fi direcționate către vârstnicii care beneficiază de servicii sociale și socio-medicale în cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu:

 • Iași - Iugani: „Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină”, Hălăucești: „Parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, Luncași: „Parohia Sfântul Maximilian Maria Kolbe”, Oțeleni: „Parohia Sfânta Ana”
 • Bacău - Faraoani: „Parohia Sfântul Anton de Padova”, Valea Mare „Parohia Sfântul Mihail” Pîrgărești: „Parohia Sfântul Mihail”
 • Neamț - Tămășeni „Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina”, Săbăoani: „Parohia Sfântul Mihail
 • Suceava - „Parohia Sfântul Ioan Nepomuk”
 • Vaslui -  Huși: „Parohia Sfântul Anton de Padova” și  „Biserica Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

Parteneri media: Apollonia Tv, Tele M, Radio Maria, Radio Iași, Viva Fm, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, Iași Fun, Photosmart.

Am reușit să aprindem "Un milion de stele" pentru cei nevoiași.

Mulțumim tuturor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.