Amânare cauzată de finanţare : Clinica de chirurgie plastică se va deschide anul viitor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Amânare cauzată de finanţare : Clinica de chirurgie plastică se va deschide anul viitor

GALERIE
Chirurgie plastica
  • Chirurgie plastica
- +

Noua clinică de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ nu va fi funcţională în curând. Cu toate că spitalul a finalizat construcţia unei clinici moderne în care pacienţii să fie îngrijiţi corespunzător, secţia nu poate fi folosită în lipsă de dotare. Mai mult, dacă în ianuarie 2017, la finalizarea lucrărilor de construcţie, conducerea spitalului aprecia că bolnavii vor putea fi primiţi în noul spaţiu începând cu luna iunie, termenul a fost prelungit. 

Noua clinică de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ va putea fi folosită, cel mai probabil, începând cu 2018. Prelungirea termenului a apărut pe fondul unei modificări conform căreia spitalul va dota clinica cu finanţare de la Banca Mondială, şi nu cu bani de la Ministerul Sănătăţii. Potrivit conducerii spitalului, clinica va fi dotată printr-un proiect care are doi beneficiari: Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi şi Spitalul Judeţean Timişoara.

Clinica de chirurgie plastică „Casa Austria“ din cadrul spitalului timişorean şi clinica de chirurgie plastică din cadrul spitalului ieşean vor fi dotate corespunzător după ce ambele unităţi medicale vor depune un proiect comun pentru obţinerea finanţării de la Banca Mondială. Miercuri, managerii celor două spitale care au fost cuprinse în Programul Naţional pentru Arşi au avut o întâlnire la Ministerul Sănătăţii. „Pentru dotarea celor două clinici de chirurgie plastică vom merge pe finanţare de la Banca Mondială printr-un proiect comun, cu doi beneficiari. Realizarea acestui proiect va decala cu câteva luni termenul la care clinica noastră ar fi putut primi pacienţii într-un nou spaţiu“, a arătat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“. Până la dotarea noii clinici cu aparatură corespunzătoare, chirurgia plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ va primi pacienţii în acelaşi spaţiu în care îşi desfăşoară şi în prezent activitatea, îngrămădit între clinicile ORL, BMF şi Oftalmologie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.