Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Amânări peste amânări la UEFA

GALERIE
liga
  • liga
- +

 

Barajul Islanda – România nu se mai dispută. Competiţiile europene de club rămân în ceaţă

UEFA a organizat ieri o videoconferinţă cu reprezentanţii tuturor federaţiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaţionale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare), informează frf.ro. Aşadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate iniţial în luna martie şi mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon. Echipa naţională de fotbal a României trebuia să joace iniţial la 26 martie, la Reykjavik, cu selecţionata Islandei, partida contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021. Meciul a fost ulterior reprogramat pentru 4 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar acum a fost amânat din nou. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competiţiilor:

Competiţiile de club continentale: acestea urmează să reînceapă după reluarea competiţiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Euro U19 masculin 2020: se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020: turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează. Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Ţările de Jos)

Euro U17 masculin 2020: turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează. Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020: se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Suedia şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Licenţierea cluburilor pentru cupele europene: prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Perioada de transferuri: se vor continua discuţiile pentru identificarea celei mai bune soluţii, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcţia fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situaţiei, aşa cum Federaţia Română de Fotbal a solicitat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri