anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Ambasadori #DiscoverEU: Călătorii cu trenul subvenționate pentru mii de tineri din Iași, Chișinău, Odessa

GALERIE
discover-eu
 • discover-eu
- +

11 eurodeputați solicită extensia programului #DiscoverEU pentru 10 mii tineri din Iași, Chișinău și Odessa, subvenționând călătoriile cu trenul pentru cei care vor deveni Ambasadori #DiscoverEU.

11 eurodeputați (din 7 țări: AU, FI, IE, LT, RO, SK, Sl) - MEP Ivan ŠTEFANEC, MEP Falca Gheorghe, MEP Petras Auštrevičius, MEP Rasa Juknevičienė, MEP Barbara M. Thaler, MEP Carmen Avram, MEP Ciarán Cuffe, MEP Alviina Alametsä, MEP Milan Zver, MEP Maria Grapini, MEP Tudor Ciuhodaru - susțin propunerea IDEP de a extinde inițiativa #DiscoverEU pentru 10 mii tineri din Iași, Chișinău și Odesa, subvenționând calatoriile cu trenul pentru cei care vor deveni Amabsadori #DiscoverEU.

Prin extensia #DiscoverEU propusă Comisiei Europene spre implementare, 10 mii tineri de 18 ani din regiunile Odessa, Iași și din Republica Moldova, vor putea călători cu trenul între Iași – Chișinău – Odessa, odată ce 2021 este Anul European al Căilor Ferate, iar anul 2022 este Anul European al Tineretului.

În rezultatul consultărilor din ultimele 3 luni la Iași, Odesa și Chișinău, a fost stabilit interesul sporit pentru coridorul feroviar Iași-Chișinău-Odesa al tuturor factorilor de decizie, potențililor beneficiari, antreprenorilor, cât și a ponțialilor călători sau chiar turiști. Aflați amănunte de AICI.

Inițiativa #DiscoverEU lansată în 2018 în UE a oferit posibilitatea pentru circa 70 mii tineri din UE să călătorească în alte țări din UE, decât țara de reședință, cunoscând culturi și oameni noi, bucurându-se de avantajele liberei circulații din UE.

Constatând succesul inițiativei #DiscoverEU a fost decis alocarea bugetului pentru anul 2022 necesar pentru 60 mii tineri din UE. Ne-am adresat împreună cu onorabilii eurodeputați în atenția Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, din motiv că inițiativa emblematică la nivel UE #DiscoverEU pentru anul 2022 va fi parte a programului ERASMUS+. Aceasta se datorează faptului că DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care oferă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. UA-RM#DiscoverEU este cu atât mai mult actuală, odată ce permite tinerilor să își dezvolte competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi. Restricțiile de circulație combinate cu reticența de a călători, dar și învățământul la distanță au contribuit la apariția provocărilor la tânăra generație, cauzată de numărul redus de contacte sociale, care în mod normal contribuie la o dezvoltare armonioasă a tinerei generații.

Prin replicarea inițiativei de succes #DiscoverEU implementate în UE și extensia acesteia pentru coridorul feroviar regulat Iași-Chișinău-Odessa, se vor putea transmite bunele practici, contribuind la coeziune regională, stabilind relații de parteneriat între actorii cheie pentru această inițiativă transfrontalieră. Inițiativa UA-RM#DiscoverEU corespunde prevederilor Acordului de Asociere semnat de Ucraina și Republica Moldova cu UE, inclusiv priorităților Parteneriatului Estic care prevede conectivitate îmbunătățită cu UE și între țările Parteneriatului Estic.

Promotorii inițiativei de a lansa o rută feroviară regulată Iași – Chișinău (Căile Ferate din Moldova, IDEP și APIT), în scopul asigurării sustenabilității rutei Iași – Chișinău și asigurării fluxului de călători, au organizat evenimente ample de consultare cu denumirea Misiunea economică RM-RO-UA „Turismul - punte pentru Integrare Economică Europeană”, la Iași în data de 27 septembrie 2021, la Odesa în data de 28 octombrie 2021 și la Chișinău în data de 29 noiembrie, evenimente patronate și găzduite de primarii celor 3 municipii învecinate.

Credem că este posibilă datorită acestui cordior feroviar Iași-Chișinău-Odessa, transformarea acestor 3 municipii în HUB-uri turistice, de unde și unde oamenii și-ar continua drumul cu trenul, fie că vin la aeroporturile internaționale aflate în aceste municipii, fie din locațiile învecinate, prin aceasta mărind arealul și oferind șansă practică de Redresare și Reziliență industriei Turismului și reprezentanților din HORECA, care se confruntă de 18 luni cu o criză nemaipomenită.

Detalii adiționale pe idep.md/turism.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.