anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Ambasadorul Franţei s-a întâlnit cu studenţii francezi de la UMF (FOTO)

GALERIE
Aula UMF - ambasador Franta si director IF IasiAula UMF - ambasador Franta si studenti francezi1Aula UMF - ambasador Franta si studenti francezi2Aula UMF - ambasador Franta si studenti francezi4
 • Aula UMF - ambasador Franta si director IF Iasi
 • Aula UMF - ambasador Franta si studenti francezi1
 • Aula UMF - ambasador Franta si studenti francezi2
 • Aula UMF - ambasador Franta si studenti francezi4
- +

Marti, 12 noiembrie, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, ambasadorul Franţei, E.S. Philippe Gustin, s-a întâlnit cu studenţii francezi care sunt înmatriculaţi la UMF. Excelenţa Sa a venit însoţit de directorul Institutului Francez din România, Stanislas Pierret, precum şi de directorul Institutului Francez din Iaşi, Alain Ramette. La începutul întâlnirii, ambasadorul a precizat că discursul său nu se adresează tuturor studenţilor francofoni, ci doar celor care sunt originari din Franţa, astfel încât cei care erau veniţi la Iaşi să urmeze cursuri la UMF în limba franceză, dar din alte state decât Hexagonul, au părăsit sala.

Ambasadorul a insistat pe subiectul integrării, ca studenţii străini să se integreze în societatea românească cât şi să se înscrie de bună voie la Ambasada Franţei în România de la Bucureşti, pentru a putea fi luaţi în evidenţă şi ajuta, atunci când sau dacă va fi cazul. Tinerii l-au întrebat pe ambasador mai multe chestiuni atât administrative cât şi de imagine cu care s-au confruntat până acum în România, cel mai important subiect abordat fiind cel al recunoaşterii pregătirii lor din România ca fiind una de calitate şi la acelaşi nivel cu cea din Franţa. Există un paradox în ce priveşte această relaţie româno-franceză: medicii români - care şi-au făcut studiile în România – sunt foarte numeroşi în Franța şi nu-i întreabă nimeni, nimic. În schimb, pentru că voi studiaţi în România există suspiciunea că nu sunteţi bine pregătiţi. Nu este adevărat! Este posibil ca imaginea României în Franţa să fie cea care vă dăunează”, le-a transmis tinerilor ambasadorul Franţei.

Prof.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF, prezent la întâlnire, i-a asigurat pe studeţii francofoni, indiferent de naţionalitate, că pregătirea lor UMF este una de cea mai înaltă calitate. „Aş vrea să punctez câteva lucruri: nu sunteţi victime ale sistemului de învăţământ francez. Pentru noi sunte nişte luptători care faceţi un efort financiar şi un efort de integrare pentru a vă duce la capăt un vis – acela de a fi medic. În ceea ce priveşte viitorul vostru în Franța: în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor din România am finalizat tratativele cu Ordinul Medicilor din Franţa şi vă pot garanta că aveţi aceleaşi drepturi şi aici şi în Franţa”, a încheiat  prof.dr. Vasile Astărăstoae. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.