Ambasadorul Germaniei, în vizită la Universitatea Tehnică Iași. IT-ul, unul dintre punctele de interes
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Ambasadorul Germaniei, în vizită la Universitatea Tehnică Iași. IT-ul, unul dintre punctele de interes

GALERIE
WhatsApp Image 2021-12-03 at 10.36.56
 • WhatsApp Image 2021-12-03 at 10.36.56
- +

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au purtat discuţii ieri cu ambasadorul Germaniei în România în vederea realizării a mai multe colaborări cu universităţi şi companii de profil din Germania. Excelenţa Sa Peer Gebauer a vizitat Politehnica ieşeană în cursul zilei de ieri, realizând o vizită în Aula Magna „Carmen Sylva” şi la Biblioteca Universităţii Tehnice, ambele în Copou.

Pe lângă vizitele realizate, ambasadorul Germaniei în România a purtat şi o serie de discuţii cu conducerea TUIASI cu privire la relaţiile Politehnicii ieşene cu universităţi din Germania. Delegaţia TUIASI a fost condusă de rectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, alături de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale, prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu cercetarea, dezvoltarea şi inovarea, alături de conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale, dar şi de prof. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare de la TUIASI.

Sprijin oferit în vederea realizării de colaborări cu Germania

Potrivit reprezentanţilor Politehnicii, ambasadorul Germaniei şi-a luat angajamentul că va sprijini atât colaborările deja existente cu universităţi şi instituţii din Germania, dar şi pe cele care vor fi realizate pe viitor. De asemenea, Excelenţa Sa a fost interesat mai ales de colaborările din zona IT, dintre Politehnică şi companiile nemţeşti. „În esenţă, acesta ne-a promis că va susţine accelerarea formalităţilor şi a relaţiilor cu universităţile din Germania, că va fi un liant pentru colaborările dintre Politehnica ieşeană şi instituţiile de învăţământ superior din ţara sa. I-am prezentat pe scurt istoria universităţii noastre, faptul că suntem cea mai veche şcoală de inginerie din România, iar pentru vizita următoare am convenit să ne întâlnim în zona mai modernă a universităţii: campusul didactic din «Tudor Vladimirescu»”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

IT-ul, unul dintre punctele de interes

Printre discuţiile avute cu reprezentanţii TUIASI, ambasadorul a menţionat că va încerca pe viitor să faciliteze o vizită în România a universităţilor germane care fac parte din proiectul DAAD, mai ales în contextul în care în urmă cu 10 ani universităţile româneşti au realizat o vizită în Germania, dar nu a fost organizată şi o vizită în România. Scopul acestei vizite va fi acela ca reprezentanţii universităţilor nemţeşti să vadă care este cu adevărat nivelul universităţilor româneşti.

 „Ambasadorul a fost interesat şi de numărul de absolvenţi din zona IT, în special dacă aceştia lucrează la companii din Germania, dar a vrut să afle mai multe despre colaborările noastre cu companii din ţara sa. I-am spus că avem colaborări cu acele companii care au sedii în Iaşi şi că dorim să realizăm cât mai multe astfel de parteneriate. Domnia sa a explicat că trebuie să existe o informare a companiilor germane, indiferent de profil, despre Iaşi şi România în general, fiindcă nu sunt suficiente informaţii, iar dacă ne-ar cunoaşte cu adevărat şi ar vedea potenţialul ar fi interesaţi de mai multe astfel de colaborări”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Vizita ambasadorului s-a derulat integral în Corpul A, din Copou, al Politehnicii ieşene, întâlnirea de lucru fiind programată în sala de protocol a Bibliotecii TUIASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X