Ambasadorul SUA, vizită de două zile: „Iași este un oraș absolut spectacular”

marți, 17 noiembrie 2020, 11:36
2 MIN
 Ambasadorul SUA, vizită de două zile: „Iași este un oraș absolut spectacular”

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, se află într-o vizită de două zile la Iași, în această dimineață vizitând Palatul Roznovanu, unde s-a intâlnit cu primarul Mihai Chirica.

„Iași este un oraș absolut spectacular, trebuie să fie mai mulți investitori americani aici, am văzut oficiile Amazon ieri, am văzut fabrica de la BorgWarner, trebuie să fie mai multe aici și trebuie să fie dezvoltate infrastructura, căile ferate, șoselele și cred că o să începem să lucrăm la asta în viitorul apropiat”, a spus ambasadorul.

Adrian Zuckerman a reiterat faptul că SUA este cel mai bun prieten al României și a subliniat că relațiile bilaterale dintre cele două țări nu se vor modifica indiferent de rezultatele alegerilor din SUA.

În declarația de presă susținută la Palatul Roznovanu, Zuckerman a abordat și tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

„E o mare tragedie și vreau să spun din nou că trimit condoleanțe nu numai din partea mea, dar și din partea președintelui Trump și din partea poporului american la toate familiile care au pierdut un membru în acest dezastru. Le urez la toți care au fost răniți să se facă bine cu cât mai repede posibil. E o tragedie groaznică care sper să nu se-ntâmple din nou, și e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele și alte clădiri au sisteme moderne de protecție și stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate și modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a spus Adrian Zuckerman.

În cadrul discuțiilor de la Primărie, ambasadorul SUA și primarul Chirica au discutat în special despre activitatea companiilor americane în Iași, conform edilului-șef.

„Este cea de-a doua vizită din acest an, un motiv în plus de mulțumire pentru atenția pe care o acordă Iașului, Regiunii de Nord-Est și României. S-au discutat mai multe probleme legate de prezența companiilor americane în municipiul și județul Iași, posibilități de extindere a acestei activități, susținerea pe care Ambasada Statelor Unite o acordă unor proiecte majore din regiunea de nord-est, mai ales în ceea ce privește comunicațiile, autostradă și cale ferată”, a spus primarul Chirica.

Comentarii