Ambasadorul SUA vizitează astăzi USAMV Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Ambasadorul SUA vizitează astăzi USAMV Iaşi

GALERIE
Adrian Zuckerman
  • Adrian Zuckerman
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi primeşte în cursul zilei de astăzi vizita ambasadorului SUA în România, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman.

 Acesta va ajunge la universitate la ora 10.30 şi va participa, pentru o oră, la discuţii în Sala Senat fiind întâmpinat de o echipă restrânsă din conducerea instituţiei de învăţământ superior, în contextul măsurilor de protecţie impuse de pandemia COVID-19. „Îi vom prezenta universitatea domnului ambasador, fiindcă am înregistrat o serie de premiere de-a lungul timpului, chiar dacă astăzi par lucruri obişnuite. În 1998 am avut primul campus electronic din ţară, chiar dacă astăzi pare ceva banal, dar am fost primii din România care au implementat un astfel de sistem după un model din SUA. În 2008 am realizat într-un proiect primul centru de vizualizare 3D din ţară, care funcţionează şi astăzi, dar acum vorbim de 7D, 4K, 8K, nu mai este o premieră astăzi”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

De altfel, centrul de vizualizare 3D este utilizat şi astăzi de profesorii USAMV pentru a realiza diverse prezentări, cu materiale pregătite de profesori. Tot Ambasada SUA a fost cea care a facilitat organizarea, vinerea trecută, a unei întâlniri între rectorii USAMV-urilor din ţară şi reprezentanţii APLU - Association of Public Land-Grant Universities, din SUA, cu care s-au pus deja bazele unei colaborări. „A fost iniţiativa domnului ambasador să organizăm această întâlnire, am identificat direcţii de colaborare şi am semnat un memorandum de înţelegere. Urmează o perioadă cu o serie de vizite de explorare, iar apoi vom găsi proiecte de cercetare pe care putem fi parteneri”, a completat prof.dr. Gerard Jităreanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.