Ambuteiajele din Podu Iloaiei vor avea iluminat public stradal modern
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Ambuteiajele din Podu Iloaiei vor avea iluminat public stradal modern

GALERIE
aglomeratie
  • aglomeratie
- +

Una dintre localităţile-problemă din judeţ în ceea ce priveşte traficul rutier va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie, atât cât îi stă în atribuţii. Pe 3 mai va expira termenul de depunere a ofertelor în licitaţia pentru atribuirea contractului de modernizare şi reabilitare a sistemului de iluminat stradal din Podu Iloaiei. Procedura a fost iniţiată la mijlocul lunii aprilie, suma de pornire fiind 937 de mii de lei. Criteriile de atribuire sunt componenta financiară (40 la sută din punctaj) şi cea tehnică (puterea totală instalată - 60 la sută). 

Termenul de realizare este de şase luni, dar Caietul de sarcini menţionează dorinţa administraţiei locale ca lucrările să se încheie la patru luni de la semnarea contractului. Practic, vor fi achiziţionate şi montate 800 corpuri de iluminat stradal cu lămpi LED, accesoriile necesare pentru instalarea corpurilor de iluminat pe stâlpi (după demontarea celor existente), montarea a 25 de stâlpi de iluminat, echipaţi cu aparat de iluminat pietonal şi consolă ornamentală, modernizarea punctelor de aprindere existente şi implementarea unui sistem de control de la distanţă a iluminatului public. Alte peste 400 de corpuri de iluminat urmează să fie montate în satele aparţinătoare. „Oraşul Podu Iloaiei intenţionează reabi­litarea sistemului de iluminat public stradal în scopul eficientizării lui prin reducerea costurilor din factura plătită către furnizorul de electricitate şi performant din punct de vedere luminotehnic“, se menţionează în Caietul de sarcini. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.