Amenajarea grădinii. Sfaturi practice pentru crearea unui spațiu de relaxare pentru tine și familia ta (P)

miercuri, 12 iunie 2024, 11:17
2 MIN
 Amenajarea grădinii. Sfaturi practice pentru crearea unui spațiu de relaxare pentru tine și familia ta (P)

Dacă te-ai hotărât ca anul acesta să investești timp și resurse în amenajarea grădinii, atunci este momentul ideal să îți pui în valoarea creativitatea. Poți crea un spațiu de relaxare care să fie în același timp și practic pentru a petrece timpul liber în natură, iar tot ceea ce trebuie să faci este să proiectezi înainte și să valorifici fiecare centimetru pătrat din spațiu. Fiind un process de creație, în amenajarea grădinii îi poți implica pe toți membri familiei pentru a obține rezultatul dorit.

Pentru a crea un spațiu unic pentru tine și cei dragi, ține cont de sfaturile de mai jos!

  • Solul

Pentru a alege un pământ potrivit pentru grădina ta, trebuie să știi că acesta trebuie să îndeplinească anumite proprietăți. Un sol bun este într-o proporție mai mică argilos, fiind mai degrabă nisipos și lutos. Astfel te vei asigura că este potrivit și pentru gazon și pentru plantele de exterior cu care o să înfrumusețezi grădina.

  • Pavajul

După ce ai ales solul potrivit, este important să îți îndrepți atenția și asupra pavajului. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție poți crea alei pavate, cu plante de-o parte și de cealaltă. În acest fel poți și delimita zonele din grădina ta cum ar fi zona de relaxare și locul de servit masa de zona de grătar.

  • Mobilierul

Atât pentru zona de servit masa, cât și pentru zona de relaxare din grădina ta vei avea nevoie de un mobilier pentru gradină care să corespundă nevoilor și preferințelor tuturor membrilor din familie. Pentru a asigura rezistența acestuia în timp, consultă site-ul yalco.ro, unde găsești modele realizate din materiale rezistente cu aspect natural. Pentru a asigura umbra în zilele călduroase de vară poți opta și pentru montarea unor umbrele sau chiar a unei pergole, care va da un aer elegant întregului spațiu. Totodată, pentru momente lungi de liniște și relaxare, un hamac poate fi cel mai bun prieten al tău.

  • Grătarul

Delimitarea zonei de grătar este esențială în întreg procesul de amenajare al grădinii. Acesta trebuie să fie suficient de aproape de casă pentru a facilita transportul ustensilelor și al preparatelor însă, totodată, trebuie să fie suficient de departe de zona de relaxare pentru a evita disconfortul creat de fumul acestuia.

  • Plantele

Pentru a da o pată de culoare grădinii tale, ar fi bine să plantezi flori. În sezonul de primăvară te poți bucura de minunatele lalele, zambile și narcise, plante care sunt ușor de întreținut de-a lungul anului. O notă de eleganță poți adăuga dacă alegi să plantezi trandafiri de diferite culori. Cu diferite metode de altoire și curățare, în timp, poți ajunge să ai chiar și mici copaci cu flori care au un parfum discret. Dacă îți dorești să acoperi unele ziduri, plantele cățărătoare te pot ajuta creând astfel o atmosferă intimă în grădina ta.

Dacă vrei să amenajezi simplu și practic grădina ta, ține cont de sugestiile de mai sus și vei crea spațiul perfect de relaxare pentru tine și familia ta.

Poză de Athena Sandrini pe Pexels

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii