Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Amenajarea unui open space într-un apartament

GALERIE
Apartament-open-space
  • Apartament-open-space
- +

Combinarea dintre living și bucătărie este tot mai des întâlnită în casele moderne, mai ales când proprietarii vor să renunțe la cămăruța mică destinată gătitului și să se bucure de un spațiu mai larg. Astfel, majoritatea a urmărit simplificarea decorului și structurii încăperii, fără să piardă din funcționalitate. 

Indiferent de alegerile făcute, proprietarii au vrut o bucătărie cu un aer primitor, intim, în care să se poată mișca în voie, așa că un rol important în acest sens l-a avut spațiul disponibil. Bucătăria open space are, însă, unele neajunsuri, cum ar fi faptul că trebuie păstrată permanent foarte curată, fiind deschisă privirilor tuturor, intimitatea nu prea există, iar mirosurile neplăcute se pot răspândi prin casa. Totuși, fiecare dintre neajunsuri are o rezolvare. 
 
 De regulă, bucătăria trebuie igienizată după fiecare utilizare, deci o persoană care se respectă nu va lăsa dezastru după ce a gătit;
 În această cameră nu este nevoie de intimitate, pentru că nu este un spațiu personal;
 O hotă de cea mai bună calitate va rezolva, cu siguranță, problema mirosurilor neplăcute. 
 
 
Cu atât mai mult cu cât un apartament are dimensiuni mai mici. Crearea unei bucătării open space poate să schimbe înfățișarea acestuia și să ofere spațiu suficient destinat gătitului și servirii mesei, incluzând și zona pentru primit musafiri. Barul poate fi piesa de mobilier care să facă trecerea din camera destinată gătitului în zona de dining. Culorile deschise sunt ideale într-o astfel de bucătărie, mărind vizual spațiul.
 
Din start, acest proiect presupune abordare creativă, păstrarea unui echilibru, organizarea ergonomică, mobilier compact și unitar cu electrocasnice incluse, culori deschise și cât mai multă lumină naturală. O astfel de încăpere poate exista, totuși, doar dacă structura de rezistență a blocului permite executarea unor modificări, adică se poate sparge peretele ce delimitează livingul de zona de gătit. În caz contrar, bucătăria închisă rămâne în continuare singura variantă. 
 
 
Iată câteva sfaturi utile:
 
Timpul petrecut în această încăpere poate deveni o experiență plăcută, dacă spațiul este amenajat optim, așa că este vital să țineți cont de sfaturi și recomandări în vederea demarării proiectului. 
 Indiferent de stilul ales pentru decorare, bucătăria trebuie să fie funcțională, bine compartimentată și să reușească să îndeplinească rolul de preparare a mâncării pentru toată familia;
 Spațiile de depozitare trebuie să fie generoase și să adăpostească toate ustensilele, aparatura electrocasnică, vesela și tacâmurile de care este mare nevoie în bucătărie;
 Înainte de a face orice investiție, se va face o schiță pentru a ști exact ce piese de mobilier și ce electrocasnice au loc în încăpere;
 Într-o bucătărie mică se evită folosirea corpurilor suspendate cu vitrine și geamuri, iar electrocasnicele incorporabile sunt recomandate;
 Amenajarea va fi reușită și dacă se ține cont de forma camerei (dreptunghiulară, pătrată, pe colț);
 Într-o bucătărie cu dimensiuni mici se vor folosi culori deschise.
 
 
Cum se delimitează bucătăria open space de living
Poate fi vorba despre o masă simplă, acoperită cu blat, sau despre un corp cu rafturi, care înseamnă un câștig de spațiu pentru depozitare. În locuințele mai mici se pot folosi pentru separarea celor două zone: covoare în culori diferite, dar care se armonizează placut, un perete despărțitor, o etajeră, pe care se așează diferite obiecte sau cărți, chiar și un mic hol. 
 
În concluzie, amenajarea unei bucătării open space trebuie să urmărească atât funcționalitatea, în așa fel încât desfășurarea activităților culinare să se facă în cele mai bune condiții, dar și partea estetică. 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri