Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia
Cursa de la Bruxelles (Charleroi) care trebuia sa aterizeze la Iasi în noaptea de joi spre vin (...)
citeste totvineri, 01.07.2022
Pe măsură ce înaintăm în noul an, vrem să uităm cât mai multe din anul care a trecut, mai ales în ceea ce priveşte designul. Moda, tendinţele se schimbă de la un sezon la altul şi multe dintre obiectele, accesoriile ori nuanţele din casa ta, deja nu se mai află în locul şi momentul potrivit.
Trecerea timpului face că mai multe obiecte să îşi piardă din valoare şi intensitate şi tocmai din acest motiv îţi arătăm care sunt printre cele mai importante cinci tendinţe din 2017 pe care nu trebuie să le mai duci mai departe şi în anul 2018.
Prea mult alb în casă
Mult timp albul a fost nuanţă care a dominat interioarele multor case. Pe lângă nuanţă care acoperea pereţii, albul se regăsea şi în decoraţiuni, accesorii, obiecte precum lenjerii de pat, covoare, scaune, etc. În anul 2018 îndrăzneşte să renunţi la clasicul alb şi să aduci în casa ta mai multe nuanţe colorate. O nouă tendinţă ca aceasta îţi poate schimba în bine starea de bine, te poate ajuta să te odihneşti sau să te concentrezi mai bine. Dar, să nu uităm şi de faptul că aspectul pe care îl oferă este cu totul diferit faţă de banalul alb. Pentru început poţi porni doar cu câteva accesorii colorate, ori chiar un perete care să conţină un accent de culoare. Este un mic truc care poate avea un efect major în orice încăpere, dacă îmbrăţişezi această provocare.
Totul mult prea modern
Mobilierul modern a fost în topul preferinţelor multor categorii de oameni, indiferent de vârsta ori statut social. Bucătărie modernă, baie modernă, dormitoare cu accente cât mai moderne. Într-adevăr mobilierul modern îţi poate aduce linii curate şi elegante în locuinţă şi funcţionează bine în apartamente de dimensiuni mici şi medii. Însă, timpul a demonstrat întotdeauna că ce este clasic şi elegant nu se va demoda niciodată. În timp modernul se schimbă, de la an la an vor apărea piese şi mai moderne pe care eşti nevoit să le cumperi pentru a fi mereu în tendinţe.
Cu mobilier clasic bine lucrat nu vei da niciodată greş şi nici nu vei fi nevoit să îl schimbi în fiecare an. Liniile, designul, materialul nu se vor demoda atât de uşor şi vor rezista în timp dacă au fost bine realizate. Asta nu înseamnă că trebuie să arunci tot ce înseamnă mobilier modern, ci doar să îl amesteci corect cu piese de mobilier mai vechi, clasice, chiar cu antichităţi, pentru un aspect variat şi personalizat.
Totul minimalist
Au fost perioade în care renunţat la cât mai multe piese de mobilier, accesorii sau decoraţiuni a fost mai bine. Cunoscuta replică „Less is more“ sau „Cu cât mai puţin cu atât mai bine“ a dominat mulţi ani la rând şi i-a făcut pe mulţi proprietari să renunţe la o bună parte din lucrurile din casă. Da, la o primă vedere nu este nimic încărcat, locul îţi poate da senzaţia de luminozitate, curăţenie şi mult spaţiu liber. Ar putea arăta interesant, însă noul an nu mai vine cu aceleaşi principiu. Într-o încăpere, pentru a fi funcţională, ai nevoie de câteva elemente esenţiale. Pentru că nu poţi considera un dormitor dacă nu ai şi un pat în el, nu-i aşa? Cu siguranţă nu vrei să te simţi acasă ca la un muzeu. Ai nevoie de suficient spaţiu de depozitare, de un loc confortabil în care să te odihneşti, de accesorii sau câteva dintre obiectele preferate de decor, altfel nu te vei simţi confortabil în propria casă.
Exces de operă de artă sau tablouri cu mesaje
Chiar ai nevoie de un tablou pe care scrie „mănâncă“ să îţi aducă aminte că este ora mesei? A fost o vreme când mesajele inspiraţionale, textile motivaţionale, tablourile cât mai colorate şi mai multe reprezentau un stil de amenajare şi schimbau aspectul unei încăperi. Dar, nu îţi încărca prea mult pereţii casei tale, nu ai nevoie de aglomeraţie, ci de o linişte interioară pe care ţi-o poţi lua din propria casă. Bineînţeles nici în extrema opusă în care să laşi toţi pereţii liberi tocmai din dorinţa de a nu încărca. Optează la un element care să se potrivească cu restul designului din casă: o oglindă, un tablou colorat, un perete verde din muşchi, toate pot reprezenta o soluţie pentru decor.
Alege doar ce te face fericit
În cele din urmă, nu trebuie să uiţi că este spaţiul tău şi ar trebui să faci tot ce poţi pentru a te simţi cât de bine poţi. Tendinţele vin cu intenţii bune de a-ţi aduce în casă idei noi şi cât mai spectaculoase, dar în cele din urmă, ar trebui să faci ceea ce pe tine te face fericit. Nu îţi fie teamă să faci din anul 2018 anul în care vei face tot posibilul pentru a te simţi bine, chiar şi în propria casă.
Nuanţa de gri îţi poate aduce mai multă linişte în casă
O casă este o reflectare a personalităţii proprietarilor. Indiferent dacă este o locuinţă închiriată sau una proprie, textilele, culorile şi luminile sunt cele care fac diferenţa în modul în care spaţiul, dar şi proprietarul sunt percepuţi. Culoarea reprezintă o mare parte din personalitate, iar alegerea ei reprezintă elementul esenţial în designul interior. Iată de ce nuanţa gri este una potrivită pentru orice casa şi cum poate avea aceasta propria personalitate. Potrivit psihologiei culorii, griul poate fi o culoare care face oamenii să se simtă calmi, liniştiţi şi mai siguri pe ei. Nu este obligatoriu că singura nuanţa să fie una gri, aceasta se combină uşor şi cu nuanţe mai deschise, chiar şi alb, tocmai pentru a crea un aspect unic. Atunci când sunt folosite mai multe nuanţe de gri în zona principală de locuit, casa exprima siguranţă şi este un loc care te invită să te relaxezi şi să te bucuri alături de cei dragi.
Culoarea gri este una potrivită atât pentru living, dormitor, biroul de acasă, bucătărie, baie, accesorii sau textile, dar şi în combinaţii cu piatră sau lemn. Luminile au şi ele un rol important în evidenţierea culorii. În cazul în care griul poate deveni deprimant, cu ajutorul luminilor potrivite vei reuşi să scoţi în evidenţă ce este mai frumos. O lampă pe noptieră şi o lenjerie albă se potrivesc de minune cu un zid subţire vopsit în gri. Dacă vei alege un dormitor cu lemn vei lăsa o mică senzaţie rustică, iar acolo nuanţa de gri se va potrivi de minune. Poţi alege o podea gri sau un mobilier gri, acestea îţi vor sublinia eleganţa casei. Spaţiul de acasă în care ai biroul poate include atât alb, cât şi gri, oferind un echilibru suficient încât culoarea să nu înăbuşe creativitatea. Petele de accent gri închis sunt o altă alegere bună deoarece nuanţa este una liniştitoare şi ar trebui să calmeze stresul de a lucra de acasă.
Cuvinte cheie: + tendinte, amenajari interioare, ghidul casei, Iasi
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Dezbatere online „Strategia Naţională HIV/SIDA - evaluarea situaţiei şi direcţii de acţiune”.
Poliția cehă caută un hoț care intră noaptea în casele oamenilor și îi observă cum dorm
S-au anunțat noi artiști la UNTOLD 2022. Vezi lista tuturor artiștilor care vor urca pe marea scenă
(VIDEO) Timișoara, next level. Este străbătut de vaporașe. La Iași măcăne rațele
Șoferul care a omorât patru oameni pe DN2, miercuri, avea zeci de amenzi pentru viteză
Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia
Teatrul „Luceafărul” participă la două festivaluri importante în ţară
Cum scapi de oboseala cronica! Cinci sfaturi esenţiale, dovedite ştiinţific
Ieșean în stare critică, după ce a stat, băut bine, în arşiţa soarelui
(VIDEO) Nesimțiții României:Muzică la maxim, grătare și gunoaie în rezervația Piatra Craiului
17 ore cu trenul de la Iaşi la Timişoara? Prea „rapid”, se anunţă noi întârzieri
(VIDEO-FOTO) Păcurariul, „trezit” de claxoanele unor şoferi nemulţumiţi de preţul la pompă
Deputat Vasile Toma: Iașul la raport de sesiune parlamentară! (P)
Ucraina a început exportul de energie electrică în UE. Prima destinaţie, România
Şoferul care a provocat carnagiul de pe DN 2, de ieri, fusese amendat de zeci de ori pentru viteză
Guvernul i-a uitat pe românii cu mașini pe GPL. Subvenționează doar benzina și motorina
Fost trezorier PSD: excursii de 100 mii € din banii partidului
(FOTO) Centru Kaufland uriaş la Miroslava. Primele imagini cu proiectul
Managerul de la Infecţioase Iaşi: Creşte numărul pacienţilor COVID-19. Nu va exista valul şase
Rezultate finale la Evaluarea Naţională la Iaşi: Locul 1 pe ţară la numărul notelor de 10
România, cu fondurile europene blocate? Kovesi ia în calcul să sesizeze „măgăriile” PNL-PSD-UDMR
(FOTO) Buzău - Lacul Amara, cu o suprafaţă de 800 de hectare, a secat complet
UNStudio, câştigătorul concursului internaţional pentru amenajarea zonei centrale a Iaşului!
Telescopul James Webb a realizat o imagine a Universului „cu cel mai mare grad de profunzime"
Tarife de Roaming mai mici pentru cei care călătoresc în țările UE, începând de mâine
„Situaţie aberantă” în CUG: Trotuar, sugrumat de un investitor imobiliar
Ce trebuie să știi când alegi un încărcător wireless sau un modulator FM? (P)
Tranzacția prin care Terapia cumpără Uractiv de la Fiterman Pharma, pe masa Concurenței
Credite mai mari pentru sute de mii de români! Cine va plăti mai mult începând cu iulie
Ce măsuri a pregătit Primăria pentru atenurea efectelor caniculei
Compania Iveco a fost penalizată cu 12 milioane de lei de MApN
BOOM! Armata rusă îşi anunţă retragerea de pe Insula Şerpilor. Care sunt explicaţiile?
TVA la 5% la pompele de căldură, panourile fotovoltaice şi panourile solare termice. Propunere USR
China şi Putin, atac concertat la adresa NATO. “Prezintă faptele pe dos”
Facturarea electronică devine obligatorie de la 1 iulie în România pentru unele tranzacţii
Radu Drăguşin a refuzat oferta echipei Genoa. Nu vrea să joace în Serie B
Pregătirea specialiştilor în domeniul ingineriei chimice şi a mediului, la TUIASI
Cehia preia preşedinţia semestrială a Ununii Europene de la Franţa. Ce provocări are în faţă
Britanicul Andy Murray a fost eliminat în turul secund la Wimbledon
Evaluarea Naţională: În urma contestaţiilor, numărul zeciştilor ieșeni a urcat la 17
Cosmin PAȘCACioloş a văzut prea mult la filme |
Codrin Liviu CUȚITARUExpatriaţii |
Alin ANDRIEȘDespre contagiunea financiară |
Florin CÎNTIC„Războiul sfânt” al rasei |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.