Amendat la târgul din comună, a anulat sancţiunea în instanţă la Iaşi: nu avea buletinul la el
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Amendat la târgul din comună, a anulat sancţiunea în instanţă la Iaşi: nu avea buletinul la el

GALERIE
amenda Politie
 • amenda Politie
- +

Simpla lipsă a cărţii de identitate i-a atras unui şofer o sancţiune severă. Didel C. a fost interpelat de un agent de poliţie la târgul săptămânal din Schitu Duca. La solicitarea agentului, şoferul a prezentat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi asigurarea RCA. Nu avea însă asupra sa şi cartea de identitate, fapt pentru care poliţistul l-a sancţionat cu 6 puncte amendă, respectiv 870 lei. Şoferul s-a adresat Judecătoriei, cerând anularea procesului-verbal de amendă. 

În faţa instanţei, Didel C. a precizat că îi spusese poliţistului că poate prezenta cartea de identitate în 5 minute, domiciliind în apropiere, fără să fie însă luat în seamă. Şoferul a contestat legalitatea procesului-verbal de amendă, precizând că a fost întocmit în lipsa sa, fără vreun martor şi fără să fie indicate concret documentele care i-ar fi lipsit. Magistraţii au constatat că procesul-verbal fusese întocmit legal, fără a fi însă complet. „Instanţa apreciază că presupusa faptă contravenţională nu este în mod corect şi complet descrisă în actul sancţionator contestat.

Procesul-verbal de constatare a contravenţiei în discuţie precizează că petentul a circulat fără a avea asupra sa documentele obligatorii, fără a preciza care sunt documentele pe care petentul nu le-a putut prezenta agentului constatator. În această situaţie, instanţa nu poate stabili dacă prezenta faptă este de natură contravenţională, respectiv dacă acele documente se încadrează în cele enumerate de art. 35 alin. 2 din OUG 195/2002”, au reţinut judecătorii. Aceştia au admis plângerea lui Didel C., anulând procesul-verbal de contravenţie. Inspectoratul Poliţiei Judeţene a contestat decizia, Tribunalul urmând să stabilească termenul de judecată al apelului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X