Amenzi de până la 4.000 de euro pentru șoferii care înjură în trafic

sâmbătă, 22 iunie 2024, 20:39
1 MIN
 Amenzi de până la 4.000 de euro pentru șoferii care înjură în trafic

Amenzi de până la 4.000 de euro pentru șoferii care înjură în trafic. Nu au voie să ridice degetul. Iată unde se întâmplă acest lucru și ce spune legea? Se în Germania unde trăiesc 600.000 de români și unde alte câteva sute de mii ajung anual. Insultele în trafic sunt penalizate și în România, însă în Germania infracțiunea este penală, iar amenzile se calculează în funcție de venit. În Germani trăiesc 600.000 de români și foarte mulți conaționali ajung aici în vacanțe sau cu diverse afaceri. Limbajul abuziv folosit în traficul rutier este penalizat drastic în Germania. Este adevărat, pentru a se ajunge aici trebuie raportat la poliție și dovedită infracțiunea. Cu martori însă este posibil.

Insultarea cuiva în timpul unei interacțiuni în trafic este o infracțiune penală și poate aduce şoferilor amenzi de până la 4.000 de euro.

Pentru un deget mijlociu întins, de exemplu, judecătorii au aplicat amenzi cuprinse între 600 și 4.000 de euro. A numi pe cineva Dumme Kuh (vacă proastă) poate costa 300 de euro, iar „Idiot” 1.500 de euro. De asemenea, se recomandă prudență în cazul atacurilor indirecte.

În martie 2023, un angajat al biroului de ordine publică a descoperit un vehicul parcat incorect și apoi a încercat să îl mute. Din cauza acestei măsuri, un alt șofer a fost nevoit să aștepte – ceea ce nu i-a convenit deloc. Acesta i-a arătat ofițerului de ordine degetul mijlociu.

Vezi mai multe amănunte pe newsweek.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii