Amenzi drastice pentru munca la negru. Cine a fost prins pe picior gresit?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Amenzi drastice pentru munca la negru. Cine a fost prins pe picior gresit?

GALERIE
munca negru
  • munca negru
- +

Şapte noi angajatori au fost prinşi de inspectorii de muncă că practicau munca “la negru”. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a împărţit în stânga şi în drapta amenzi de aproximativ 100.000 lei.

În decursul primelor trei săptămâni din luna august, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a desfăşurat 180 de controale pentru descurajarea acestui flagel. Inspectorii de resort au depistat nereguli grave mai ales la firmele de construcţii, a precizat conducerea instituţiei. În total, la cei şapte angajatori cu probleme au fost găsite 12 persoane care munceau fără forme legale, iar unul dintre angajatori s-a ales cu sesizare penală. Potrivit datelor prezentate anterior de “Ziarul de Iaşi”, agentul economic aflat în această situaţie este Întreprinderea Individuală Mardar Gheorghiţă Ionuţ. Unitatea desfăşura lucrări în domeniul construcţiilor la un bloc din cartierul Tătăraşi, fiind surprinsă în “ofsaid” cu şase muncitori fără acte în regulă. 60.000 lei este valoarea sancţiunilor contravenţionale acordate de inspectorii ITM doar pentru abateri ce ţin de muncă ilicită. Nu în ultimul rând, în luna august, alţi 19 angajatori au primit sancţiuni de la inspectorii de resort pentru alte abateri de la legislaţia muncii. În total, aceştia au fost amendaţi cu suma de 33.000 lei. Principalele deficienţe descoperite de ITM au fost în legătură cu nerespectarea de către angajatori a programului legal de lucru şi de odihnă. De asemenea, unii angajatori au fost depistaţi că nu au înregistrat corect datele în registrul general de evidenţă al salariaţilor. În total, inspectorii de muncă au dispus angajatorilor cu probleme sute de măsuri obligatorii de remediat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.