anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Amenzi mai mari pentru şoferii care nu au rovinietă

GALERIE
rovinieta
  • rovinieta
- +

Şoferii vor plăti amenzi mai mari pentru lipsa rovinietei, începând de la finalul acestei săptămâni. Un act normativ care intră în vigoare sâmbătă, 20 august stabileşte noi limite pentru valoarea amenzilor pe care le vor primi şoferii care nu au rovininete. Modificările vizează atât maşinile mari de transport persoane şi marfă cât şi pe cele mici, turismele.

Legea 241/2022 modifică anexa nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România. Amenzile pentru lipsa rovinietei nu au mai fost majorate de 12 ani, din 2010. Aceasta în vreme ce cuantumul valorii taxei de drum – a rovinietei – a crescut cu 20%.

Conform reglementărilor valoarea amenzilor contravenţionale a fost stabilită să pornească de la dublul tarifului anual de folosire a drumurilor naţionale şi să ajungă până la un maxim calculate la de patru ori tariful anual de utilizare a drumurilor.

„Din anul 2010 şi până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, se arată în documentul prin care a fost motivată noua majorare a amenzilor.

Cititi mai multe pe ziaruldevrancea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.