anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Amenzi totalizând 80.000 de lei primite de OTP Bank de la ANPC

GALERIE
otp-bank
 • otp-bank
- +

OTP Bank a fost amendată de inspectorii ANPC pentru practici comerciale incorecte şi pentru lispa unor informaţii considerate esenţiale din contractele de credit ipotecar şi din cele pentru credite de nevoi personale. Amenzile aplicate au totalizat 80.000 de lei şi au fost asociate cu solicitări de coformare a contractelor cu prevederile legale, afirmă surse din mediul bancar. La rândul său, la începutul lunii septembrie, banca a contestat în instanţă sancţiunile primite.

Controlul ANPC, finalizat în luna august, a vizat produsul Lejer Zero, care are drept componente card, cont curent, internet banking, precum şi condiţii mai favorabile la acordarea produselor de creditare şi unele scutiri la comisioane aplicate la creditul de consum şi ipotecar.

Paginile din interiorul contractului includ însă condiţiile limitative şi de costuri pe care trebuie să le îndeplinească clienţii pentru a beneficia de facilităţile promise, susţin sursele citate.

Inspectorii ANPC au considerat aceasta o practică comercială incorectă şi au decis sancţiunea de 50.000 lei şi măsura de încetare sau instituire a procedurilor legale corespunzătoare pentru încetarea practicii comerciale incorecte, aducerea la conformitate cu prevederile legale prin eliminarea sintagmei LeZero din pachetul LeZero, considerată a fi de natură să inducă în eroare consumatorii.

O altă neregulă constatată vizează contractele de credit de nevoi personale care nu au inserate informaţii esenţiale şi asupra drepturilor pe care consumatorii le au, nu doar asupra obligaţiilor, în conformitate cu OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, în acest caz, amenda aplicată fiind de 10.000 lei.

Totodată, banca are la dipoziţie 15 zile pentru modificarea contractului în conformitate cu prevederile legale.

Şi contractele de credit ipotecar conţin nereguli, în opinia inspectorilor ANPC, care au considerat că unele prevederi contractuale nu au fost aliniate legislaţiei, lipsind unele informaţii esenţiale ce trebuiau incluse în contractele de credit. Amenda în acest caz a fost cea minimă, de 20.000 de lei, limita maximă fiind de 100.000 de lei. În termen de 15 zile, banca trebuie să modifice contractele, astfel încât să fie conforme prevederilor legale.

OTP Bank a contestat în instanţă sancţiunile primite, dosarul fiind înregistrat în 8 septembrie, la Judecătoria Sectorului 1.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.