Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?

sâmbătă, 15 iunie 2024, 13:51
1 MIN
 Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?

Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul? Se întâmplăî Germania unde locuisc 600.000 de români. În România, amenzi primesc și cei care lucrează în orele de liniște, dar și cei care petrec.

Ah, duminică. O zi liberă de la serviciu și momentul perfect pentru a ne pune la punct cu toate acele mici treburi pe care, altfel, se pare că nu avem niciodată timp să le îndeplinim: curățarea mașinii, aspirarea apartamentului, spălatul rufelor, poate puțină grădinărit sau bricolaj.

Nu și atunci când vine vorba de ceea ce se numește „timp de liniște” sau Ruhezeit în Germania. De fapt, dacă faceți oricare dintre aceste activități duminica ați putea intra în conflict cu vecinii, sau chiar în instanță în cazuri extreme!

Dacă ați petrecut ceva timp în Germania, probabil că ați observat o respectare serioasă a „zilei de odihnă” de duminică. Magazinele nu se deschid, majoritatea oamenilor nu lucrează, iar orașele devin fantomatic de liniștite în zilele de duminică.

Mai mult, pe newsweek

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii