Amenzi usturătoare pentru şoferii care au iconiţe pe parbrizul maşinii

joi, 20 octombrie 2022, 18:35
1 MIN
 Amenzi usturătoare pentru şoferii care au iconiţe pe parbrizul maşinii

Şoferii care obișnuiesc să își decoreze mașina cu iconiţe, cruciuliţe, deodorante sau alte accesorii care reduc vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi usturătoare, potrivit noului Cod Rutier.

Legislația rutieră în vigoare stabilește că "aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea" reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Iconiţele sau odorizantele pe parbriz aduc amenzi de 3.000 de lei

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă, astfel că amenda poate varia între 1.305 lei și 2.900 de lei, pentru că punctul de amendă e 145 de lei.

Pe lista accesoriilor intră odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, viniete sau abțibilduri "colecționate" pe marginea parbrizului, poze cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă.

Anumiți șoferi lipesc aceste poze pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă, însă vor fi obligați să renunțe la acest obicei, dacă nu vor să fie amendați, potrivit avocatnet.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii