American Horror Story 1984: Slasher Time
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

American Horror Story 1984: Slasher Time

GALERIE
AHS 1984
  • AHS 1984
- +

Un alt longeviv horror televizat a revenit la începutul toamnei. Seria-antologie American Horror Story se întoarce cu al nouălea sezon și, de data aceasta, creatorii Brad Falchuk și Ryan Murphy fac un viraj brusc și aruncă acțiunea în trecut. Remediul pentru revitalizarea francizei presupune o doză de nostalgie gigantică, cât un sezon de Stranger Things.

De aproape un deceniu, seria lui Falchuk & Ryan Murphy epuizează, sezon după sezon, toate tipurile de povestire horror, de la casa bântuită la apocalipsă biblică, trecând prin ospicii lugubre, circ cu monștri și confrerie de vrăjitoare. Ultimele trei sezoane, adoptând un ton mai „politic”, nu prea au fost la înălțime. Al nouălea sezon își propune să repare situația.

AHS 1984 pare, la primul episod difuzat, că este o entuziastă recapitulare/ antologie (și omagiu) a tuturor clișeelor genului slasher, foarte în vogă la începutul anilor î80. Ar putea fi, în acest moment, serialul cel mai potrivit pentru fanii vechilor francize Vineri 13, Halloween și Coșmar pe Elm Street, funcționând ca o chintesență a tuturor elementelor tipice ale acelor producții. Mai precis, din meniu nu lipsesc tabăra de vară sinistră din inima pădurii (din Vineri 13), maniacul ucigaș în impermeabil evadat din ospiciu (Halloween) gașca de tineri masacrați rând pe rând (serialul este foarte sângeros), muzica pop-synth și orice altceva vă puteți aștepta să iasă din mintea unui Wes Craven, inclusiv o abordare suficient de ironică pentru a arăta că realizatorii nu se iau totuși foarte în serios.

Alături de toate acestea, un ingredient desprins din realitatea criminalistică a perioadei: ucigașul în serie Richard Ramirez alias Night Stalker, al cărui rol în acțiunea serialului urmează să fie dezvăluit în episoadele următoare.

La fel ca până acum, actorii din sezoanele trecute (precum  Emma Roberts, Sarah Paulson, Billie Lourd, Cody Fern, Leslie Grossman) apar în AHS 1984 în alte roluri, alături de nou-veniți ca Matthew Morrison.

Primul episod este un slasher clasic 100%, iar toate piesele de șah ale noii poveşti par limpede așezate pe tablă. Dar, așa cum ne-a învățat până acum American Horror Story, lucrurile nu sunt niciodată așa cum par și, mai mult ca sigur, pe spectatori îi așteaptă multe lovituri de teatru. Teoriile care circulă pe net spun că, deși criminalul care bântuie tabăra Redwood a fost deja identificat în persoana lui Mr. Jingles, multe dintre personaje s-ar putea dovedi mult mai periculoase în episoadele următoare. De exemplu, nu se știe ce rol are Night Stalker în această poveste și, de asemenea, mulţi o bănuiesc pe eroina inocentă interpretată de Emma Roberts (la al treilea rol în serial) de intenții criminale ascunse.

Următoarele episoade vor arăta, evident, dacă AHS 1984 va fi un mare succes și care este legătura dintre el și celelalte sezoane ale serialului.

Deocamdată, viitorul lui American Horror Story este asigurat fiindcă un al zecelea sezon a fost comandat de multă vreme, un sezon în care – se zvonește pe net – ar putea readuce în prim-plan vrăjitoarele din sezonul trei, Coven.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.