EURO-2024

Punem punctul pe știi

Amintiri de prin Scandinavia: O omenie între nordici a eliminat Italia la Euro 2004

duminică, 23 iunie 2024, 14:15
2 MIN
 Amintiri de prin Scandinavia: O omenie între nordici a eliminat Italia la Euro 2004

Situația dintre România și Slovacia în grupa de calficare de la Euro 2004 s-a înregistrat, aproximativ la fel în turneul final al competiției disputate în Portugalia.

În grupa C, au căzut Italia, Danemarca, Suedia și Bulgaria. Vecinii noștri sudici au dezamăgit cu echipele din Nord și au pierdut cu 0-5 în fața Suediei și 0-2 în fața Danemarcei. Însă Italia a remizat atât cu Suedia (1-1) cât și cu Danemarca (0-0).

Ultimele meciuri erau programate la aceeași oră: Italia-Bulgaria și Suedia-Danemarca. Nordicii credeau într-o victorie clară a ”squadrei”, n-aveau de unde să știe dinainte că Italia s-a chinuit cu Bulgaria și a câștigat cu 2-1 printr-un gol în ultimul minut!

Dar departajarea s-a făcut între trei echipe, în cazul unei egalități între nordici iar golaverajele arătau astfel: Suedia 1-1, Italia 1-1, Danemarca 0-0. Ceea ce însemna că o remiză între cele două la scorul minim de 2-2 califica ambele echipe nordice. La 0-0 pica Danemarca, iar la 1-1, între danezi și ”azzuri” era egalitate și se trecea la golaverajul general, care nu putea fi cunoscut fără rezultatul meciului italienilor

Așa că ”2-2” era sfânt și 2-2 s-a făcut, așa cum sugerau și numeroasele pancarte din tribunele stadionului din Porto, inscripționate cu acest scor. Italienii au condamnat furioși această strategie, dar nu s-a putut demonstra nimic. Mai ales că, partida a fost destul de spectaculoasă și a luat ochii multora, iar marea legendă suedeză Niels Liedholm de prin anii ’50 garanta că s-a jucat corect și s-a luptat amarnic pentru victorie . ”Ziarul de Iași” a dat un titlu sugestiv la acel meci ”Blatsen contra Blatsson”!

Bine că măcar la meciul nostru cu slovacii scorul nu contează. Egal să fie! Nu zicem Blatek vs. Blătescu, doamne păzește!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii