anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Amplu proces de reabilitare a Corpului principal al USAMV Iași

GALERIE
usamv
 • usamv
- +

Clădirea principală a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (Corp-A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare, care are ca scop consolidarea și refacerea integrală a corpului principal, unde, pe lângă sediul a două facultăți (Agricultură și Horticultură) se află și zona administrativă.

Pe lângă Aula Magna ”Haralamb Vasiliu” vor fi renovate complet 4 amfiteatre, săli de seminarii, laboratoare și săli de conferințe și va fi instalat un lift exterior.

În Aula Magna se lucrează în momentul de față la consolidarea structurii de rezistență,  vor fi schimbate instalațiile electrice, termice, sanitare, mobilierul și va fi montată o unitate centrală pentru aer condiționat pe acoperișul clădirii. Intervențiile prevăzute pentru acest obiectiv, schimbarea componentelor tehnice, ingineriei de sunet, lumini și sonorizare, vor face ca Aula Magna să se transforme într-o locație excelentă pentru susținerea spectacolelor sau evenimentelor educaționale și social-culturale de mare anvergură. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru vara acestui an, iar Aula va dispune de aproximativ 600 de locuri.

După reabilitare și modernizare, amfiteatrele studențești aflate în clădirea principală a USAMV Iași vor avea o arhitectură nouă, modernă, vor fi dotate atât de mobilier nou, cât și cu tehnologie de climatizare, sunet și proiecție de ultimă generație. Finalizarea acestora este prevăzută pentru vara acestui an.

”Facultatea noastră a demarat o serie de parteneriate public - privat  denumite sugestiv <Agribusiness-ul românesc susține educația>, iar între obiectivele incluse în contractele cu unii dintre partenerii noștri intră și asigurarea fondurilor necesare modernizării unor spații de învățământ aflate în clădirea principală a USAMV Iași”, a declarat conf. univ. Dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.

Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a întregii clădiri principale a USAMV Iași este prevăzut pentru anul 2024, dar va fi devansat cu cel puțin un an, iar finanțarea este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și venituri proprii ale Universității.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.