anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ANAF a blocat plăți 4,7 milioane de dolari aparținând unor firme controlate de doi oligarhi ruși. Cine sunt cei doi apropiați ai lui Putin cu afaceri în România

GALERIE
blocare, conturi anaf
 • blocare, conturi anaf
- +

ANAF a blocat un acreditiv pentru suma de 1.600.331,24 USD, emis de EximBank — S.A. în beneficiul entității Metaloinvest Trading, controlată de Alisher Usmanov, dar și a altor două acreditive în valoare totală de 3,1 milioane de dolari SUA în favoarea unei firme controlate de Viktor Filippovich Rashniko.

Informația a apărut în Monitorul Oficial:

Se dispune blocarea acreditivului DTF/LCI/14315 pentru suma de 1.600.331,24 USD, emis de EximBank — S.A. în beneficiul entității METALOINVEST TRADING AG, controlată în mod indirect de persoana fizică listată Alisher Usmanov.
Se dispune blocarea acreditivelor în valoare cumulată de 3.130.602,05 EUR, emise de EximBank — S.A. în beneficiul entității MMK METALURJI SANAYI TICARET VE LIMAN ISLETMECILIGI A.S., controlată în mod indirect de persoana fizică listată Viktor Filippovich Rashnikov, respectiv: a) acreditivul DTF/LCI/14319, în valoare de 1.311.377,32 EUR; b) acreditivul DTF/LCI/14320, în valoare de 1.819.224,73 EUR
Cine sunt Alisher Usmanov și Viktor Rashnikov
Alisher Usmanov, căruia Italia i-a indisponibilizat limuzina blindată în valoare de peste 600.000 de euro, este oligarh pro-Kremlin cu legături deosebit de strânse cu președintele rus Vladimir Putin. S-a afirmat că este unul dintre oligarhii preferați al lui Vladimir Putin.

Este considerat unul dintre funcționarii afaceriști ai Rusiei cărora li s-a încredințat asigurarea fluxurilor financiare, însă situația lor depinde de voința președintelui. Există informații potrivit cărora dl Usmanov a servit drept paravan pentru președintele Putin, rezolvând probleme de afaceri ale acestuia. Conform datelor FinCEN, i-a plătit 6 milioane USD influentului consilier al lui Vladimir Putin pe nume Valentin Yumashev. Dmitry Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte și prim-ministru al Rusiei, a obținut foloase prin utilizarea în scopuri personale a unor rezidențe luxoase controlate de dl Usmanov.

Prin urmare, acesta a oferit în mod activ sprijin material sau financiar factorilor de decizie ruși responsabili de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

Dl Usmanov are interese în companii din domeniul minereurilor de fier și al oțelului, din domeniul mass-media și din domeniul internetului. Cel mai mare holding al său este gigantul din domeniul oțelului Metalloinvest. Atunci când dl Usmanov a preluat controlul cotidianului cu profil economic Kommersant, libertatea personalului editorial a fost îngrădită, iar publicația a adoptat o atitudine pro-Kremlin evidentă. Ziarul Kommersant, sub patronajul dlui Usmanov, a publicat un articol propagandist antiucrainean scris de Dmitry Medvedev, în care fostul președinte al Rusiei susținea că este inutil să se inițieze discuții cu actualele autorități ucrainene, care, în opinia sa, se află sub control străin direct. (Sursa)

Viktor Rashnikov este un important oligarh rus, patron și președinte al consiliului de administrație al Combinatului Metalurgic Magnitogorsk (MMK). MMK este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia. Sarcina fiscală suportată de societate a crescut recent, ceea ce a dus la venituri considerabil mai mari pentru bugetul de stat al Rusiei.

Mai mult, pe hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.