ANAF nu mai primeşte pe hârtie declaraţii care se pot depune online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ANAF nu mai primeşte pe hârtie declaraţii care se pot depune online

GALERIE
internet-prepay
  • internet-prepay
- +

Măsura va intra în vigoare de la începutul anului viitor. Seful Fiscului preconizează că în viitorul apropiat semnăturile digitale care acum costă 25-30 de euro ar putea deveni gratuite.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaraţii pe hârtie care pot fi depuse online, măsură luată într-un proces mai amplu de modernizare a Fiscului, în contextul schimbărilor tehnologice din prezent, a declarat vineri preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, la un congres cu tema "Profesia contabilă în era digitală. Provocări şi oportunităţi", organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).  Reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale ale contabililor din 20 de ţări discută la Bucureşti, despre exercitarea acestei profesii în era digitală, eveniment la care a participat şi noul secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil de fiscalitate, Mariana Vizoli. Fiscul trebuie să facă paşi repezi în direcţia modernizării, consideră şeful ANAF.

”De la 1 ianuarie anul viitor, nu mai primim pe hârtie declaraţii care se pot depuneme online. Există situatii în care declaraţii care trebuie depuse online sunt depuse pe hârtie”, a spus Doroş. Şeful Fiscului consideră foarte importantă stabilirea unui dialog informatic cu contribuabilii, în contextul schimbărilor tehnologice rapide care au loc în prezent. El a dat exemplul certificatelor de semnătură electronică, al căror preţ a scăzut în ultimii ani de la circa 50 de euro la 25-30 euro şi care ar putea deveni gratuite în viitor. Declaraţiile lui Doroş vin în contextul în care Fiscul a fost deseori criticat de antreprenori şi manageri pentru modul greoi în care îşi desfăşoară activitatea şi pentru deciziile de impunere greşite. ANAF a anunţat recent că numărul de contestaţii ale contribuabililor împotriva deciziilor de impunere a scăzut în prima jumătate a acestui an cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 4.185, tendinţă ce ar reflecta îmbunătăţirea calităţii actelor administrativ fiscale ale inspectorilor fiscali.

Contabilii vor trebui să dobândească în viitor abilităţi digitale, pe lângă cele profesionale, inteligenţa artificială trebuind să fie un partener strategic al acestora, să devină îndrumători şi confidenţi ai antreprenorilor şi să completeze zona de servicii tradiţionale cu servicii cu valoare adăugată mai mare, a declarat ieri preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Robert Şova. Contabilii vor trebui să folosească, în viitor, inteligenţa artificială pentru a completa zona de servicii tradiţionale cu servicii cu o valoare adăugată mai mare, consideră experţii. ”Anumite procese se pot automatiza în prezent. În trecut, era nevoie de mulţi oameni pentru a emite facturi. Contabilul viitorului va avea nevoie de abilităţi digitale, pe lângă cele profesionale”, a spus Şova. Rolul contabilului este şi acela de a aduce echilibru între interesele mediului de afaceri şi ale reglementatorilor, în contextul în care acestea nu sunt întotdeauna convergente. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.