Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Analiză: Cum se va comporta LUNA (Terra) în viitorul apropiat? (P)

GALERIE
106957907-1633977687219-gettyimages-1326770854-cryptocurrency_mix-09759_ed
  • 106957907-1633977687219-gettyimages-1326770854-cryptocurrency_mix-09759_ed
- +

Analiza acestei criptomonede este mai mult decât relevantă acum - este suficient să ne amintim în acest sens că în 2021, valoarea LUNA a crescut de 130 de ori, intrând în TOP-10 blockchains prin capitalizare. Acest lucru creează premise reale pentru o evoluție a criptomonedei și în 2022, de aceea, în acest articol oferim o analiză și o prognoză obiectivă a acestui subiect. 

Ce reprezintă LUNA (Terra)? 

Deși criptomoneda respectivă este una destul de populară, ar fi bine, totuși, să oferim o explicație clară referitor la ce reprezintă aceasta. Pentru a face acest lucru într-un mod mai simplu, haideți să explicăm pentru început cum Terra, LUNA și UST sunt interconectate. Terra este numele proiectului și blockchain-ul, LUNA este o monedă intrasistem cu un curs de schimb flotant, UST este stablecoin-ul proiectului legat de dolarul american într-un raport de 1:1. Poți achiziționa această criptomonedă la acest raport utilizând bitcoinevolution.app/ro/  - platformă de încredere, testată de către o groază de traderi crypto. 

Scopul Terra este de a deveni o punte de încredere între fiat și criptomonede. Principalul dezavantaj al monedelor sigure și descentralizate precum Bitcoin este volatilitatea ridicată. Acest lucru împiedică acceptarea Bitcoin ca mijloc de plată, în special pentru tranzacțiile pe termen lung. 

Cum Terra rezolvă principala problemă a criptomonedelor? 

Principalul dezavantaj al monedelor stabile este centralizarea și posibilitatea de emisie necontrolată. Terra rezolvă ambele probleme: UST este descentralizată, iar emisia sa este legată de LUNA printr-un algoritm matematic și nu depinde de voința editorului. Pentru a obține UST, utilizatorul trebuie să ardă cantitatea corespunzătoare de LUNA. Dacă cererea pentru UST crește, validatorii LUNA sunt recompensați și masa monetară crește. Dacă există un exces de monede, unele dintre ele sunt arse de sistem. În așa mod Terra reușește să rezolve principala problemă a monedelor stabile, transformând acest aspect în încă unul dintre avantajele sale. 

Cum a evoluat UST? 

Evoluția UST a fost una cu adevărat rapidă. Reieșind din faptul că UST a fost lansat în septembrie 2020, iar acum capitalizarea sa se apropie de 11 miliarde de dolari și este numărul 1 în rândul monedelor stabile descentralizate, această evoluție pare și ma galopantă. 

Evoluția accelarată în acest sens se datorează faptulu că piața criptomonedelor are mare nevoie de astfel de instrumente, deoarece soluțiile centralizate precum Tether prezintă riscuri mari din cauza rezervelor valutare insuficiente. În 2022 se anticipează că UST va continua să câștige popularitate, ceea ce va permite stablecoin-ului să depășească Binance USD în ceea ce privește capitalizarea.

În sectorul finanțelor descentralizate, Terra crește și mai rapid - în ultimul an, ponderea sa a crescut de la 0,2% la 7,5%. Blockchain se află în prezent pe locul doi, cu fonduri blocate în valoare de 18,5 miliarde de dolari, doar în urma lui Ethereum.

Analiză: Cum se va comporta LUNA (Terra) în viitorul apropiat? 

UST nu este singura monedă stabilă din blockchain-ul Terra. Deoarece membrii rețelei pot oferi, de asemenea, monede noi pentru emitere, este de așteptat o extindere suplimentară a Terra pe piețele regionale. Acest lucru va duce la o creștere a cererii pentru LUNA și o creștere suplimentară a valorii. Numărul de schimburi acceptate de UST pentru plată va crește și el: acum sunt doar 26 dintre ele față de 452 pentru Tether.

Terra are perspective excelente de creștere nu numai prin extinderea pieței cripto, ci și prin absorbția cotei Tether pe piața stablecoin și Ethereum pe piața DeFi. O creștere de trei sau cinci ori pentru LUNA poate fi considerată o prognoză moderată pentru 2022 în condiții favorabile pentru piața criptomonedei. Acest lucru oferă un coridor țintă de 240 USD - 400 USD per monedă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri