ANALIZĂ: "Ruşii vor merge la urne şi îl vor realege pe Vladimir Putin preşedinte"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

ANALIZĂ: "Ruşii vor merge la urne şi îl vor realege pe Vladimir Putin preşedinte"

GALERIE
putin
  • putin
- +

Pe 18 martie ruşii vor merge la urne pentru a-și alege președintele. Rezultatul este dinainte cunoscut. Vladimir Putin va câștiga scrutinul. Vă prezentăm o analiză interesantă publicată de Agerpres pe această temă.

Pe 18 martie ruşii vor merge la urne şi îl vor realege pe Vladimir Putin preşedinte. Concluziile sunt dinainte cunoscute.

Iar intensa lui activitate recentă seamănă cu aceea a unuia care are victoria garantată. El s-a străduit să-şi eclipseze potenţialii rivali, şi-a demonizat oaia neagră favorită, Statele Unite, şi a evidenţiat progresele militare ale Rusiei. Întreaga maşinărie politică lucrează pentru el. Au apărut şi relatări că unor studenţi din Tatarstan li s-au promis note mai bune dacă votează. Aparent, Putin îşi dă prea mult interesul pentru cineva care concurează practic fără adversar.

Explicaţia comportamentului său este simplă: dacă Putin este câştigătorul deja stabilit, atunci scrutinul devine un referendum privind acceptarea de către ruşi a unui sistem în privinţa căruia oricum nu au de ales. Aceasta face ca prezenţa la urne să fie miza principală. Dacă legitimitatea este fundamentul puterii, atunci alegerile vor oferi o imagine despre numărul ruşilor care cred că puterea lui Putin este legitimă.

Citiți textul integral pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.