Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

ANALIZA- Victorie trasă de păr la debutul prin corespondenţă al lui Grozavu pe banca la Poli Iasi

GALERIE
Politehnica_Iasi
  • Politehnica_Iasi
- +

Politehnica Iaşi a trecut sâmbătă, pe teren propriu, cu 1-0 de “lanterna” Ligii a II-a de fotbal, Metaloglobus Bucureşti. Victoria în faţa unei trupe amărâte, care avea un singur succes în nouă runde, a fost obţinută mult mai greu decât erau aşteptările, Iaşul având mari emoţii în a câştiga.

 

Faptul că cel mai bun jucător al Politehnicii a fost portarul Risto Jankov spune multe despre chinul prin care au trecut suporterii ieşeni. Afirmaţia este susţinută nu numai de aspectul general al jocului, ci şi de statistică: 2-3 (!) la ocazii mari, 3-3 la şuturi pe poartă, 3-3 la şuturi în afara porţii, 3-1 la cornere.

La debutul lui Leo Grozavu ca antrenor la Poli, ieşenii au rămas astfel pe aceleaşi coordonate pe care au rulat în startul sezonului: exprimare modestă, victorie trasă de păr.

Referitor la Grozavu, acesta a condus echipa, după cum v-am informat, prin corespondenţă. Tehnicianul, care a urmărit doar antrenamentul de vineri al Politehnicii, a preferat să stea în tribuna oficială şi să transmită indicaţii colaboratorilor săi prin intermediul lui Marius Onofraş. Reţeta nu a dat roadele aşteptate, Iaşul etalând un joc palid, timorat chiar, lucru de neînţeles dacă ne referim la valoarea adversarului. Grozavu nu numai că nu a reuşit să transmită agresivitatea, determinarea dorită, dar nu a reuşit să dinamizeze nici atacul, care a suferit mult până acum. Firesc, lucrurile au fost greu de cerut în condiţiile în care antrenorul venise de o zi şi nu a stat pe bancă.

Mutarea lui Hlistei ca “vârf fals” şi păstrarea celor trei atacanţi de profesie pe banca de rezerve nu a generat rezultatele aşteptate în prima oră de joc. Antrenorul şi-a dat seama că mutarea nu a fost inspirată. Drept urmare, l-a introdus pe Plohotniuk în minutul 60, iar după şapte minute reduta oaspeţilor, preocupată să-l marcheze pe ucrainean, l-a uitat pe Hlistei, care a venit în zonă centrală din stânga, unde fusese reaşezat şi a marcat golul de trei puncte.

Nu numai dispunerea lui Hlistei în start a fost o inovaţie adusă de Grozavu. Prin plasarea argentinienilor Del Priore şi Marchioni ca interi şi avansarea jucătorilor de bandă Bujor şi Hunte, antrenorul a trecut la modulul “4-3-3”, renunţând la “4-2-3-1”, pe care a mizat Niculescu. Sistemul a fost păstrat şi după odihnă, când Marchioni a revenit pe post de “număr 6”, iar Fr. Cristea a intrat inter, celelalte schimbări fiind post pe post. Pe final însă, din minutul 78, prin intrarea lui Tincu la mijloc, s-a revenit la doi închizători, ieşenilor fiindu-le teamă să nu fie egalaţi!

Ajungând la Tincu, trebuie subliniat faptul că Grozavu nu a avut nicio rezervă în a pedepsi gafele uriaşe făcute în etapa trecută, la Timişoara, cu Ripensia (scor 1-3), de “senatori” precum al doilea căpitan de echipă şi Knoflach. Austriacul a pierdut postul de titular, pe care l-a avut nouă runde, iar Tincu a fost rezerva lui Lică. Astfel, faptul că Ciaun, care a rulat şi el modest în Banat, i-a lăsat locul lui Finica în primul “11” a trecut pe planul doi.

În ciuda prestaţiei mult sub aşteptări, Politehnica rămâne bine poziţionată în cursa pentru promovare, în care ar trebui să defileze, ţinând cont de bugetul uriaş pe care îl are şi valoarea adversarelor. De la Grozavu nu se aşteaptă minuni peste noapte, însă creşterea nivelului exprimării până în iarnă, când tehnicianul va avea mai mult timp pentru a-şi impune stilul, este absolut obligatorie în ultimele şase meciuri din 2022, pentru ca Poli să nu (mai) risipească puncte importante.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri