Ancheta DNA de la Nădlac a lăsat vama fără angajaţi. Luau șpagă cu ambele mâini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ancheta DNA de la Nădlac a lăsat vama fără angajaţi. Luau șpagă cu ambele mâini

GALERIE
vama nadlac
 • vama nadlac
- +

Autorităţile au nevoie de zece controlori de trafic şi anunţă concurs pentru ocuparea posturilor libere în Agenţia de Control şi Încasare din Vama Nădlac II.
 

Dosarul mitei de la frontieră, în care procurorii DNA acuză că mare parte din încasările din Vama Nădlac II se scurgeau către politicieni şi PSD Arad, nu a rămas fără urmări privind funcţionarea Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac II. Mulţi dintre angajaţii vizaţi de anchetă sau care s-au simţit “cu musca pe căciulă” nu mai sunt pe funcţii. Mai precis 19. Unii dintre ei şi-au luat concedii medicale luni la rând, alţii au demisionat sau au fost demişi. Astfel, deficitul de personal se resimte la aproape doi ani de la începerea anchetei DNA. Abia acum, însă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara anunţă că va face angajări. Deocamdată, sunt scoase la concurs zece posturi de controlori de trafic, pentru persoane cu studii superioare, posturi care sunt cu încadrare pe durată nedeterminată.

Reprezentanţii DRDP Timişoara ne-au informat că toate posturile sunt pentru Agenţia de Control şi Încasare Nădlac II. Concursul pentru ocuparea posturilor va avea loc în 14 iunie, ora 10,00, la sediul DRDP Timişoara, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 9 iunie, ora 15,00.
DRDP Timişoara anunţa, în noiembrie 2020, că – după ancheta DNA – a luat măsuri la punctul de control al autovehiculelor de transport marfă cu tonaj mai mare de 7,5 tone de la Nădlac II. Aceste măsuri au condus la o creştere spectaculoasă a încasărilor, de 2.500%! Mai precis, față de perioada mai – octombrie 2019, când la Agenţia de Control şi Încasare Nădlac II s-au încasat pentru activitățile specifice un total de 43.000 de lei, în perioada mai – octombrie 2020, veniturile au fost de peste 1.000.000 de lei. Cu alte cuvinte, banii nu s-au mai scurs către mediul politic. Este o concluzie de bun-simţ la care poate ajunge oricine.

Mai mult, pe aradon

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X