Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de Presă

Andrei Năstase: „Nu există administrație mai bună decât cea liberală. De aici ne inspirăm și noi, cei din Republica Moldova” (P)

GALERIE
Andrei-NastaseAndrei-Nastase-1-Andrei-Nastase-2
  • Andrei-Nastase
  • Andrei-Nastase-1-
  • Andrei-Nastase-2
- +

Prezent la Iași, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului, Andrei Năstase, candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și lider al opoziției democratice de peste Prut, și-a declarat susținerea pentru candidații PNL la Consiliul Județean Iași și primăria Municipiului Iași, Costel Alexe și Mihai Chirica.

Andrei Năstase a mărturisit că „din `93 nu mai sunt oaspete la Iași, sunt acasă”. El a spus că „sunt bucuros să fiu din nou alături de echipa PNL Iași, de aici am început parteneriatul nostru frumos, un parteneriat fidel între Platforma Demnitate și Adevăr pe care am onoarea să o conduc și Partidul Național Liberal, un partener al nostru, dar, mai ales, un frate drag pentru întreg poporul Republicii Moldova. Împreună am făcut lucruri bune în campaniile anterioare, pentru europarlamentare, pentru președinția României. În Republica Moldova Klaus Iohannis a obținut un scor record, cum nu s-a mai întâmplat până atunci. Rămânem alături de echipa PNL și sunt sigur că primarul Mihai Chirica și ministrul Costel Alexe au demonstrat în perioada care a trecut că nu există administrație mai bună decât cea liberală. De aici de inspirăm și noi, cei din Republica Moldova. De aici m-am inspirat în permanență și îmi doresc neapărat ca pe cele două maluri ale Prutului, la guvernarea centrală și locală să se afle niște oameni onești, integri, oameni care au demonstrat în timp că pot livra cetățenilor și țării rezultate frumoase”.

Acesta a mai menționat că a luat pulsul Iașului de la o săptămână la alta, dat fiind faptul că vine foarte des în zonă și „vreau să vă spun cu tărie că am sesizat o creștere în ceea ce înseamnă sprijinul popular pentru prietenul și colegul meu, Costel Alexe și pentru primarul Iașului, Mihai Chirica” – precizează Andrei Năstase.

În ceea ce privește situația din Republica Moldova, Andrei Năstase a comunicat faptul că pentru o foarte scurtă perioadă de timp s-au aflat la guvernare oameni cu orientare pro-europeană.

România rămâne alături de Republica Moldova!

Întrebat cu privire la soarta gazoductului Iași – Ungheni, Mihai Chirica a transmis că „orice ancoră pe care România o aruncă pe malul celălalt al Prutului printr-o investiție cum este și gazoductul este o ancoră de care ne putem agăța atunci când momentul prielnic va veni. Orice investiție pe care România o face pe teritoriul Republicii Moldova este o cale de apropiere dintre Republică și Uniunea Europeană. Orice declarație care vizează traiectoria pro-europeană a Basarabiei este o investiție pe termen lung în mentalul colectiv al cetățeanului din Republica Moldova și orice susținere a candidaților pro-europeni pe care România o face în orice competiție electorală pe teritoriul Republicii Moldova este, de fapt, o ușă deschisă către Europa”.
Acesta a explicat că, deși simpatizanții ruși devin și mai radicali odată ce România alege să investească în Republica Moldova, acest lucru nu poate fi decât de bun augur, deoarece vor observă că statul român este o prezență constantă în viața cetățenilor republicii. Mihai Chirica a mai explicat și că aceste investiții sunt căi de apropiere între cele două maluri ale Prutului și a comunicat vehement: „eu cred că e bine și trebuie să continuăm: mai facem un gazoduct, chiar dacă ei se vor duce iar spre Rusia, mai facem un pod, chiar dacă ei vor mai lansa unul spre Transnistria și tot așa, până când fiecare investiție își va atinge rolul pentru care a fost creată”.

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri