anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Andrei Năstase: „Nu există administrație mai bună decât cea liberală. De aici ne inspirăm și noi, cei din Republica Moldova” (P)

GALERIE
Andrei-NastaseAndrei-Nastase-1-Andrei-Nastase-2
 • Andrei-Nastase
 • Andrei-Nastase-1-
 • Andrei-Nastase-2
- +

Prezent la Iași, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului, Andrei Năstase, candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și lider al opoziției democratice de peste Prut, și-a declarat susținerea pentru candidații PNL la Consiliul Județean Iași și primăria Municipiului Iași, Costel Alexe și Mihai Chirica.

Andrei Năstase a mărturisit că „din `93 nu mai sunt oaspete la Iași, sunt acasă”. El a spus că „sunt bucuros să fiu din nou alături de echipa PNL Iași, de aici am început parteneriatul nostru frumos, un parteneriat fidel între Platforma Demnitate și Adevăr pe care am onoarea să o conduc și Partidul Național Liberal, un partener al nostru, dar, mai ales, un frate drag pentru întreg poporul Republicii Moldova. Împreună am făcut lucruri bune în campaniile anterioare, pentru europarlamentare, pentru președinția României. În Republica Moldova Klaus Iohannis a obținut un scor record, cum nu s-a mai întâmplat până atunci. Rămânem alături de echipa PNL și sunt sigur că primarul Mihai Chirica și ministrul Costel Alexe au demonstrat în perioada care a trecut că nu există administrație mai bună decât cea liberală. De aici de inspirăm și noi, cei din Republica Moldova. De aici m-am inspirat în permanență și îmi doresc neapărat ca pe cele două maluri ale Prutului, la guvernarea centrală și locală să se afle niște oameni onești, integri, oameni care au demonstrat în timp că pot livra cetățenilor și țării rezultate frumoase”.

Acesta a mai menționat că a luat pulsul Iașului de la o săptămână la alta, dat fiind faptul că vine foarte des în zonă și „vreau să vă spun cu tărie că am sesizat o creștere în ceea ce înseamnă sprijinul popular pentru prietenul și colegul meu, Costel Alexe și pentru primarul Iașului, Mihai Chirica” – precizează Andrei Năstase.

În ceea ce privește situația din Republica Moldova, Andrei Năstase a comunicat faptul că pentru o foarte scurtă perioadă de timp s-au aflat la guvernare oameni cu orientare pro-europeană.

România rămâne alături de Republica Moldova!

Întrebat cu privire la soarta gazoductului Iași – Ungheni, Mihai Chirica a transmis că „orice ancoră pe care România o aruncă pe malul celălalt al Prutului printr-o investiție cum este și gazoductul este o ancoră de care ne putem agăța atunci când momentul prielnic va veni. Orice investiție pe care România o face pe teritoriul Republicii Moldova este o cale de apropiere dintre Republică și Uniunea Europeană. Orice declarație care vizează traiectoria pro-europeană a Basarabiei este o investiție pe termen lung în mentalul colectiv al cetățeanului din Republica Moldova și orice susținere a candidaților pro-europeni pe care România o face în orice competiție electorală pe teritoriul Republicii Moldova este, de fapt, o ușă deschisă către Europa”.
Acesta a explicat că, deși simpatizanții ruși devin și mai radicali odată ce România alege să investească în Republica Moldova, acest lucru nu poate fi decât de bun augur, deoarece vor observă că statul român este o prezență constantă în viața cetățenilor republicii. Mihai Chirica a mai explicat și că aceste investiții sunt căi de apropiere între cele două maluri ale Prutului și a comunicat vehement: „eu cred că e bine și trebuie să continuăm: mai facem un gazoduct, chiar dacă ei se vor duce iar spre Rusia, mai facem un pod, chiar dacă ei vor mai lansa unul spre Transnistria și tot așa, până când fiecare investiție își va atinge rolul pentru care a fost creată”.

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.