anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Comunicat de presă

Anexarea Parlamentului. Coaliţia de dreapta poate fi fericită: a înregistrat un record de Guinness Book (P)

GALERIE
foto citea unu
  • foto citea unu
- +

PENTRU PRIMA DATĂ după 1990, bugetul României trece fără adoptarea vreunui amendament. Nici măcar amendamentele înaintate de partenerii de guvernare nu au fost luate în seamă.

Legea bugetului de stat este esenţială! Este în mod cert, cea mai importantă lege supusă votului parlamentar şi, în 2021, precaritatea relaţiei legislativ-executiv se vede limpede: cerându-i un vot formal şi nesemnificativ, guvernul anexează parlamentul.

Bugetul-Cîțu este o fotografie corectă şi revelatoare a cabinetului-Cîţu. Bugetul Cîţu este un bugeţel care culmea, îi nemulţumeşte chiar şi pe unii parteneri ai veşnicului premier. Sănatate, învăţământ, sport, economie, IMMuri- toţi aceşti termeni ai devenirii noastre sunt aruncaţi în derizoriu.

Ce investiţii, ce dezvoltare, ce redresare şi, în special, ce "rezilienţă"? De fapt, cui îi foloseşte poliloghia bugetară, ameninţător silabisită de prim-ministru la microfonul Parlamentului?

Dincolo de ridicol, îngrijorător este faptul că bugetul nu este al ţării, el nu foloseşte decât prietenilor. Prietenii ştiu de ce. Norocul alianţei dreptacilor este pandemia: o cupolă atotcuprinzătoare a afacerilor misterioase şi necercetabile ale oamenilor puterii.

Concluzia este că, fără să vrea, premierul face deseori, stand-up comedy. Păcat că teatrele de revistă sunt închise....

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri