anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

Anexarea Parlamentului. Coaliţia de dreapta poate fi fericită: a înregistrat un record de Guinness Book (P)

GALERIE
foto citea unu
 • foto citea unu
- +

PENTRU PRIMA DATĂ după 1990, bugetul României trece fără adoptarea vreunui amendament. Nici măcar amendamentele înaintate de partenerii de guvernare nu au fost luate în seamă.

Legea bugetului de stat este esenţială! Este în mod cert, cea mai importantă lege supusă votului parlamentar şi, în 2021, precaritatea relaţiei legislativ-executiv se vede limpede: cerându-i un vot formal şi nesemnificativ, guvernul anexează parlamentul.

Bugetul-Cîțu este o fotografie corectă şi revelatoare a cabinetului-Cîţu. Bugetul Cîţu este un bugeţel care culmea, îi nemulţumeşte chiar şi pe unii parteneri ai veşnicului premier. Sănatate, învăţământ, sport, economie, IMMuri- toţi aceşti termeni ai devenirii noastre sunt aruncaţi în derizoriu.

Ce investiţii, ce dezvoltare, ce redresare şi, în special, ce "rezilienţă"? De fapt, cui îi foloseşte poliloghia bugetară, ameninţător silabisită de prim-ministru la microfonul Parlamentului?

Dincolo de ridicol, îngrijorător este faptul că bugetul nu este al ţării, el nu foloseşte decât prietenilor. Prietenii ştiu de ce. Norocul alianţei dreptacilor este pandemia: o cupolă atotcuprinzătoare a afacerilor misterioase şi necercetabile ale oamenilor puterii.

Concluzia este că, fără să vrea, premierul face deseori, stand-up comedy. Păcat că teatrele de revistă sunt închise....

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X