anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Angajată din Iași, obligată să lucreze și amenințată după un accident la serviciu

GALERIE
internata
 • internata
- +

O tânără din Iaşi, angajată pe post de casieră la un lanţ de magazine, a fost ameninţată de şefi şi obligată să muncească chiar dacă fusese grav rănită în urma unui accident de muncă.

Cazul tinerei a fost prezentat de avocatul Călin Pipernea din Iaşi care a făcut un apel către toţi cei care sunt angajaţi ai marilor lanţuri de magazine, iar şefii le încalcă drepturile.

"Am preluat un caz în care o fată, angajată pe post de casieră a fost trimisă de şeful de tură să aducă nişte lăzi de struguri din depozit împreună cu un alt angajat. Fata s-a urcat pe nişte paleţi şi la preluarea greşită din raftul de sus a unei lăzi de struguri a alunecat şi celelalte lăzi au căzut peste ea. O ladă are 7 kg. Fata s-a lovit destul de serios la cap, la coaste şi la şold. Şeful de tură, deşi a văzut-o ameţită, a pus-o să facă curăţenie şi să spele geamurile magazinului! Deşi după aproximativ o oră, i-a arătat şefului zonele care au început să se învineţească, acesta a ridicat din umeri şi a trimis-o din nou la muncă. A doua zi, fata a început să aibă ameţeli şi o stare de rău general. A chemat salvarea şi a fost dusă la urgenţe. A fost diagnosticată cu comoţie cerebrala medie, contuzii pe anumite părţi ale corpului recomandându-i-se, deocamdată, 7 zile repaus urmând să se prezinte după aceea la control", se arată într-o postare pe Facebook a avocatului.

Tânăra l-a anunţat pe şeful de magazin că va lipsi o săptămână din cauza accidentului de muncă, iar acesta ar fi ameninţat-o că nu va fi plătită dacă lipseşte.

Avocatul Pipernea a descoperit că tânăra lucra în tura de noapte, iar angajatorul este obligat să plătească un sport de 25% pentru orele lucrate în acest regim. Cu toate acestea, niciun angajat al lanţului de magazine nu a primit acest spor.

"Nu au analizele medicale la zi (deşi trebuiau făcute la angajare pe costul angajatorului), nu au echipament de lucru autorizat, oameni pe a căror fişă de post scrie "casier" sunt puşi să care lăzi sau să facă curăţenie deşi nu e treaba lor, şi multe altele. Dar, ceea ce e trist e faptul că sunt ameninţaţi că dacă se plâng vor fi daţi afară! Bieţii oameni acceptă să lucreze în aceste condiţii pentru 1400 de lei pe lună, în trei ture", se mai arată în postarea avocatului.

observator.tv și Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.