Bolnavii de la Psihiatrie sunt mai lucizi decât îngrijitorii lor

Angajaţi de la un mare spital, prinşi la slujbă cu alcoolemii de 2 la mie. «Şefii ştiau!»

vineri, 11 mai 2018, 01:50
3 MIN
 Angajaţi de la un mare spital, prinşi la slujbă cu alcoolemii de 2 la mie. «Şefii ştiau!»

Aparţinătoarea unui pacient a povestit că încă din luna noiembrie a anului trecut i-a văzut pe cei doi că nu se puteau ţine pe picioare, sesizând medicul de gardă, iar ulterior, în noaptea de 13 aprilie, episodul s-a repetat, fiind chemat medicul de gardă, dar şi ma­nagerul unităţii medicale. Atunci le-au fost prelevate probe care au relevat că unul dintre ei avea o alcoolemie de 2,65 la mie, iar celălalt de 1,90 la mie. 

Angajatul care a fost descoperit cu alcoolemie de 2,65 la mie a fost chemat de alte trei ori în comisia de disciplină din acelaşi motiv, iar imediat după noaptea în care a fost descoperit, şi-a luat concediu medical. Cazul a intrat în comisia de disciplină a unităţii, fiind programată iniţial o întrunire a comisiei pe data de 4 mai, care a fost amânată până pe data de 14 mai, între timp cei doi angajaţi luându-şi în repetate rânduri concediu de odihnă sau concediu medical. Astfel, până în momentul de faţă nu a fost luată o decizie cu privire la fapta angajaţilor.

„Pe lângă faptul că cei doi erau beţi deja, fiind în tura de noapte, au mai cumpărat o sticlă de vin, iar unul dintre ei nu se putea ţine pe picioare de beat ce era. În acest caz, pacientul ar trebui să aibă grijă de angajat sau cum? Am auzit că unul dintre ei a motivat că a fost la un praznic. Cei doi nu sunt la prima abatere, au fost mutaţi disciplinar pe această secţie, tot din acelaşi motiv, cu mai mult timp în urmă. Din păcate, celorlalţi angajaţi le este frică să spună ceva pentru că în urmă cu câţiva ani la Pavilionul I bărbaţi una dintre asistente a spus şefei sale că îngrijitorii şi brancardierii beau şi nu îşi pot face munca, iar ca răzbunare ei au pus un pacient să o bată. De aceea lor le este frică, au arătat o dată acest aspect şi au văzut că oricum nu se ia nicio măsură“, a povestit Alexandrina U., femeia care a sesizat situaţia.

Managerul unităţii medicale a precizat că îi este cunoscut cazul şi că vor fi luate măsuri în urma deciziei pe care o va lua comisia de disciplină abia săptămâna viitoare. „Comisia de disciplină a fost amânată pentru că ei sunt în concediu medical şi nu s-au prezentat la solicitare, nu îi putem cerceta atât timp cât ei sunt în concediu medical. Se prelungeşte termenul de cercetare cu perioada cât au fost în concediu. După ce voi vedea raportul co­misiei, voi lua o decizie, ştiu că s-a confirmat ceea ce a fost prezentat. Au fost depistaţi cu o anumită alcoolemie şi vor suporta consecinţele, din punctul meu de vedere, mai ales având în vedere că nu sunt la prima abatere, regulamentul de ordine interioară este foarte clar. Există posibilitatea foarte mare să vorbim despre desfacerea contractului de muncă în cazul celui care nu se află la prima abatere“, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul unităţii medicale.

Beţivănenile de la Grajduri

Cazul nu este singular, o situaţie asemănătoare fiind înregistrată în luna septembrie a anului 2016 la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Grajduri, când cinci angajaţi au fost prinşi după ce au consumat alcool. Dintre cei cinci angajaţi surprinşi, unul era asistent, trei erau infirmieri şi unul era muncitor de supraveghere. În urma recoltării probelor biologice, a rezultat că au avut alcoolemii care ajungeau şi până la 1 la mie, fiind propuşi pentru desfacerea contractului de muncă, având în vedere că nu erau la primele abateri de acest gen. Atunci, aceştia au ieşit în curtea spitalului să protesteze, fiind consideraţi nedreptăţiţi, iar anul trecut au dat spitalul în judecată. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii