anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Angajații Antibiotice s-au alăturat acțiunilor de reducere a emisiilor de CO2, în Săptămâna Europeană a Mobilității

GALERIE
parcare_noua_Antibiotice_SA
 • parcare_noua_Antibiotice_SA
- +

Compania Antibiotice s-a alăturat Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie) prin acțiuni de promovare a comportamentului sustenabil față de mediul înconjurător în rândul angajaților și prin investiții concrete în vederea reducerii emisiilor de CO2 generate de transportul urban.

 

Aproximativ 50 de angajați ai Antibiotice și-au lăsat mașinile acasă pentru a participa la campania internă „Cu o mașină în minus, natura este pe plus!”. Inițiativa a avut drept scop încurajarea utilizării sistemul car-sharing între salariați pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și a aglomerației urbane.

Astfel, angajații s-au grupat câte doi sau trei pentru a veni la serviciu cu o singură mașină. În acest fel, au oferit un plus stării lor de bine bucurându-se de socializare dar și un plus naturii contribuind la un obiectiv ambițios: diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, prin reducerea numărului mașinilor personale, utilizate de angajați pentru transportul la Antibiotice.

Totodată, în vederea reducerii emisiilor de CO2 generate de transport, una din cauzele principale a poluării urbane, Antibiotice a inaugurat recent o nouă parcare în zona de sud, spre comuna Miroslava cu o capacitate de 150 de locuri.

Prin utilizarea noii parcări, traseul până la Antibiotice este scurtat cu 7 km, angajații beneficiind de o reducere importantă de combustibil și timp alocat transportului. Astfel, fiecare mașină ce utilizează noua parcare contribuie, în medie, la reducerea emisiilor în atmosferă de CO2, cu aproximativ 22% față de emisiile generate, urmând traseul inițial.

Noua facilitate vine în sprijinul angajaților care se deplasează la serviciu cu mașinile personale din localitățile limitrofe: Uricani, Lunca Cetățuii, Horpaz, Valea Adâncă, Miroslava.

Campania Antibiotice este preocupată de o dezvoltare sustenabilă, fiind  responsabilă față de mediul înconjurător, contribuind la eforturile comune de limitare a schimbărilor climatice pentru a asigura un mediu mai curat generațiilor viitoare.

Campania Antibiotice și-a asumat un comportament sustenabil față de mediul înconjurător, fiind totodată preocupată de oferirea de noi facilități care să vină în sprijinul angajaților.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.