anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Angajații de la DGASPC Iași, izolați preventiv la locul de muncă

GALERIE
dgaspc-iasi
 • dgaspc-iasi
- +

În conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 8/2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Consiliului Județean Iași a instituit măsura izolării preventive la locul de muncă, pe perioade ciclice de câte 14 zile, pentru personalul angajat al tuturor structurilor rezidențiale. Salariații au fost împărțiți în două serii, astfel încât să poată fi asigurată atât continuitatea cât și calitatea actului social.

Pe parcursul perioadei de izolare, angajații vor fi cazați în centrul în care își desfășoară activitatea, având un program de lucru de 12 ore, urmate de tot atâtea ore de repaus. După această perioadă, va urma o alta, similară, de izolare la domiciliu.

În programarea turelor de serviciu se va ține cont de planificările inițiale, pentru ca supraveghetorii, infirmierele sau alte categorii să fie repartizați conform programului normal de lucru.

Dacă într-o familie ambii soți sunt angajați ai unor servicii sociale în cadrul DGASPC, aceștia vor fi programați pentru izolare la locul de muncă în serii consecutive.

”Este o situație dificilă pentru toți, dar am găsit înțelegere din partea personalului din centrele noastre. Avem peste 1000 de angajați care vor fi izolați la locul de muncă. Suntem conștienți că fiecare dintre ei are acasă o familie, copii sau părinți în vârstă de care acum, trebuie să stea departe o perioadă, dar este necesar ca centrele rezidențiale să funcționeze în condiții de maximă securitate epidemiologică. Acești angajați dau dovadă de implicare și responsabilitate, fac un efort considerabil. Încă o dată, putem spune că în sistemul asistenței sociale avem oameni cu adevărată vocație și pasiune pentru ceea ce fac și le mulțumesc atât lor cât și familiilor lor pentru efort și altruism!”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Salariații care vor petrece cele 14 zile în centre vor fi informați despre prevederile Ordonanței Militare nr. 8 din 09.04.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19,  respectiv, că părăsirea sediului serviciului social pe timpul perioadei de izolare constituie contravenție sau infracțiune, după caz.

Pentru perioada de izolare la serviciu, angajatii vor beneficia de toate  sporurile care se acordă în cadrul serviciului social în care își desfășoară activitatea, raportat la noile condiții de muncă. Totodată, sporul acordat pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale va fi majorat cu 100% pentru orele lucrate astfel, pe perioada aplicabilității ordonanței militare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.