anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Angajaţii de la Spitalul Leţcani rămân fără loc de muncă. Sunt 52 de persoane

GALERIE
spital_letcani
 • spital_letcani
- +

Odată cu închiderea Spitalului modular de la Leţcani, 52 de persoane vor rămâne fără contract de muncă. Acestea au fost angajate pe perioadă determinată. Mai exact, conform ordinului Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, contractul persoanelor respective a fost pe durata de funcţionare a unităţii mobile.

“Ei nu fac parte din categoria celor care pot fi angajaţi pe bază de examen. Această regulă este valabilă pentru cei care funcţionează pe un post existent. Nu este concurs, este examen şi atunci dacă postul nu există nu ai de ce să organizezi examen, iar posturile de la Leţcani nu mai există", a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Singurii angajaţi care se vor reîntoarce la locurile de muncă sunt cadrele medicale detaşate pe perioada funcţionării unităţii mobile. Numărul acestora nu depăşeşte însă 10 persoane. Precizăm că, la începutul săptămânii, ultimii trei pacienţi internaţi la ATI COVID Leţcani au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva.

“La acest moment, la Leţcani, se finalizează curăţenia. Spitalul este organizat pentru a putea fi deschis în orice moment, dacă va mai fi nevoie. Pratic, modulele rămân la Leţcani doar că sunt trecute în conservare, în grija ISU", a adăugat dr. Vasile Cepoi.

Amintim că Spitalul modular de la Leţcani a costat 13 milioane de euro, bani daţi prin Asociaţia Euronest, proveniţi din bugetele consiliilor judeţene Iaşi şi Neamţ. Unitatea nu a funcţionat nici măcar un an întreg deoarece, în repetate rânduri, au apărut probleme fie la reţeaua de electricitate, fie la cea de încălzire.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.