anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Angajaţii din clădirile United Business Center Palas, promotori în protejarea mediului

GALERIE
0102
  • 01
  • 02
- +

Tinerii care lucrează în clădirile de birouri din Palas sunt tot mai responsabili în ceea ce priveşte grija faţă de mediu. Încurajaţi de dotările din ansamblu, care promovează mişcarea, şi inspiraţi de stilul de viaţă occidental, cei care lucrează în United Business Center au adoptat curentul eco. Fie că optează pentru transportul pe bicicletă, fie că răspund pozitiv la reciclarea echipamentelor uzate, tot mai mulţi IT-işti manifestă deschidere faţă de modalităţile de economisire a resurselor Pământului.

Pentru că mersul pe bicicletă a devenit o modalitate de deplasare spre locul de muncă tot mai agreată de angajaţii din United Business Center, în ansamblul din centrul oraşului vor fi montate încă 25 de suporturi, care le vor suplimenta pe cele 20 deja existente. Acestea vor putea găzdui  în total aproximativ 225 de biciclete şi vor fi montate în locurile intens circulate de clienţi, precum şi în imediata proximitate a clădirilor office.

De altfel, cele mai utilizate suporturi sunt cele care deservesc angajaţii din United Business Center, extrem de receptivi la mişcarea pe bicicletă, atât pentru deplasarea la birou, cât şi pentru team building-uri în aer liber. „Echipa formată de pasionaţii de ciclism din Endava s-a lansat anul trecut sub numele de Endava Cycling Team şi, odată cu venirea primăverii, ne reîncepem activitatea. Vom repeta turul organizat în mai 2014, cu pornire de la Palas până pe Bucium şi retur, şi, totodată, vom lansa şi o serie de activităţi noi împreună cu echipa de colegi din Endava. Ne bucurăm de facilitățile oferite de Palas şi utilizăm de fiecare dată când avem ocazia suporturile de biciclete din complex, pentru că ne oferă siguranţă şi acces uşor la o plimbare în pauză”, a declarat Marina Uliniuc, Talent Management Coordinator Endava.

Tot cu scopul de a contribui la protejarea mediului, United Business Center a încheiat, în urmă cu aproximativ un an, un parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare – RoRec Iaşi, pentru a le oferi persoanelor care lucrează în Palas posibilitatea de a recicla echipamentele uzate într-un mod facil. Astfel, la parterul clădirilor office sunt amenajate zone eco, care îi încurajează pe tineri să manifeste responsabilitate faţă de mediu. Până în prezent, din cele patru puncte de colectare existente în Palas s-a ridicat peste o tonă de deşeuri.

Tinerii au răspuns în număr mare invitaţiei la reciclare şi au depus în urnele speciale baterii, becuri, tastaturi, încărcătoare şi chiar laptopuri uzate. În plus, echipa RoRec a fost solicitată să ridice echipamentele voluminoase din sediile companiilor care s-au implicat în demersurile de reciclare. „Ne bucură faptul că, pe lângă punctele de colectare din Palas, atât firmele, cât şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în ansamblu apelează la TelVerde 0800 444 800, serviciul nostru naţional de preluare gratuită de la domiciliu, sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice grele sau voluminoase. Ne dorim ca rezultatele parteneriatului nostru cu ansamblul Palas să fie tot mai bune şi toţi ieşenii să colecteze selectiv deşeurile electrice”, a spus Simona Ghiga, reprezentant local al Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.