anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Angajaţii Google din 10 ţări formează o uniune sindicală globală

GALERIE
google
 • google
- +

Mai multe sindicate Google şi-au unit forţele şi au format o uniune sindicală globală sub numele Alpha Global şi cu ajutorul unei federaţii sindicale prezentă în mai multe ţări. Uniunea este formată din sindicate Google din 10 ţări printre care SUA, Germania, Elveţia şi Suedia. Nu se ştie câţi angajaţi fac parte din această uniune, dar este vorba de un procent mic din totalul angajaţilor Alphabet.

Alpha Global este afiliată la UNI Global Union, o uniune sindicală ce are 20 de milioane de membri pe plan mondial, inclusiv de la Amazon. Alpha Global îşi va alege un consiliu de conducere şi cuprinde angajaţi Google din 10 ţări: SUA, Marea Britanie, Irlanda, Elveţia, Germania, Italia, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Belgia.

Anunţul arată că se accelerează tendinţa de organizare a angajaţilor în cadrul companiilor tech şi angajaţii de la alte firme vor lua exemplu de a încerca să creeze o mişcare sindicală la nivel internaţional. Evident că rămâne de văzut care va fi relaţia dintre sindicat şi companie şi dacă sindicatul va putea să schimbe ceva în bine. Salariaţii Google au anunţat la început de ianuarie crearea unui sindicat, o decizie care coincide cu multiplicarea divergenţelor faţă de conducerea companiei şi cu o perioadă de nemulţumire în creştere faţă de giganţii din Silicon Valley.

Acest sindicat, primul de acest tip la Google, nu se va ocupa doar de chestiuni legate de salariaţi şi de condiţiile de muncă ci şi de problemele etice. Iniţial 230 de angajaţi au aderat, iar o săptămână mai târziu erau 700.

SURSA: hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.