Angajaţii Google din 10 ţări formează o uniune sindicală globală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Angajaţii Google din 10 ţări formează o uniune sindicală globală

GALERIE
google
  • google
- +

Mai multe sindicate Google şi-au unit forţele şi au format o uniune sindicală globală sub numele Alpha Global şi cu ajutorul unei federaţii sindicale prezentă în mai multe ţări. Uniunea este formată din sindicate Google din 10 ţări printre care SUA, Germania, Elveţia şi Suedia. Nu se ştie câţi angajaţi fac parte din această uniune, dar este vorba de un procent mic din totalul angajaţilor Alphabet.

Alpha Global este afiliată la UNI Global Union, o uniune sindicală ce are 20 de milioane de membri pe plan mondial, inclusiv de la Amazon. Alpha Global îşi va alege un consiliu de conducere şi cuprinde angajaţi Google din 10 ţări: SUA, Marea Britanie, Irlanda, Elveţia, Germania, Italia, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Belgia.

Anunţul arată că se accelerează tendinţa de organizare a angajaţilor în cadrul companiilor tech şi angajaţii de la alte firme vor lua exemplu de a încerca să creeze o mişcare sindicală la nivel internaţional. Evident că rămâne de văzut care va fi relaţia dintre sindicat şi companie şi dacă sindicatul va putea să schimbe ceva în bine. Salariaţii Google au anunţat la început de ianuarie crearea unui sindicat, o decizie care coincide cu multiplicarea divergenţelor faţă de conducerea companiei şi cu o perioadă de nemulţumire în creştere faţă de giganţii din Silicon Valley.

Acest sindicat, primul de acest tip la Google, nu se va ocupa doar de chestiuni legate de salariaţi şi de condiţiile de muncă ci şi de problemele etice. Iniţial 230 de angajaţi au aderat, iar o săptămână mai târziu erau 700.

SURSA: hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.